Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Jó vagy rossz...

okt23.jpgAz Egyház ősidők óta tanítja, hogy vannak objektív igazságok; nem az egyéntől függ, hogy valami jó vagy rossz.
A Tízparancsolat, Jézus Krisztus szeretetparancsolata mind-mind arról szól, hogy van egy külső, objektív valóság, és ahhoz kell szabnom tetteimet. Nagyon hajlok arra, hogy ne a bűn felől közelítsük meg életünk cselekedeteit, hanem abból a tényből induljunk ki, hogy minden ember boldog szeretne lenni, és vannak tényezők, amelyek ezt a boldogságot visszavetik, amelyek elzárják a fénytől, a kibontakozástól, a növekedéstől. Lehet, hogy valaki vágyik arra, hogy belenőjön az Égbe, hogy „nagy” legyen, hogy belső békéje, öröme, fénye legyen, viszont a bűnök mint hatalmas súlyok, koloncok, lehúzzák a mélybe, a gonosz által okozott sebek fájdalma megakadályozza ebben. A XXI. század embere majd rájön arra – ahogy rájött nagyon sok mindenre -, hogy a bűn elzár a boldogságtól, és emiatt nem szabad elkövetni azt. Ha egy madár szárnyát értékes aranylánc fogja le, akkor az számára kolonc, béklyó, rablánc, hisz repülését megakadályozza, és a kék égre született létét a föld porába taszítja.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mit gondolok a lélekvándorlásról? Több mint ötven évet éltem, sok mindent megtapasztaltam, és csúfos kitolásnak tartanám, ha az egész életet újra kellene kezdenem. A jó harcot igyekszem megharcolni, a pályát hosszan futom, sok örömöt találok az életemben, de hogy én megint a nulláról, elölről kezdjem, nagy kibabrálásnak érezném a Jóisten részéről. Ha rosszul sikerül az életem „számítógépes játéka”, Ő megnyomná a „reset”, az „újrakezd” gombot, és kezdjem elölről az egészet mint sas vagy kutya, vagy mint méhecske… Ennek nem látom a logikáját, az evangélium egyetlen sora nem utal erre (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A megdicsőült világ

Ennek a csodaszép világnak a kiteljesedése lesz, amikor kész az alkotás. A teremtés kezdetén az Isten azt mondta, hogy: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet, és vonjátok uralmatok alá.” [Ter 1,28] Az emberi munka, erőfeszítés gyümölcse lesz a világvége. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube