Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Jó vagy rossz...

okt23.jpgAz Egyház ősidők óta tanítja, hogy vannak objektív igazságok; nem az egyéntől függ, hogy valami jó vagy rossz.
A Tízparancsolat, Jézus Krisztus szeretetparancsolata mind-mind arról szól, hogy van egy külső, objektív valóság, és ahhoz kell szabnom tetteimet. Nagyon hajlok arra, hogy ne a bűn felől közelítsük meg életünk cselekedeteit, hanem abból a tényből induljunk ki, hogy minden ember boldog szeretne lenni, és vannak tényezők, amelyek ezt a boldogságot visszavetik, amelyek elzárják a fénytől, a kibontakozástól, a növekedéstől. Lehet, hogy valaki vágyik arra, hogy belenőjön az Égbe, hogy „nagy” legyen, hogy belső békéje, öröme, fénye legyen, viszont a bűnök mint hatalmas súlyok, koloncok, lehúzzák a mélybe, a gonosz által okozott sebek fájdalma megakadályozza ebben. A XXI. század embere majd rájön arra – ahogy rájött nagyon sok mindenre -, hogy a bűn elzár a boldogságtól, és emiatt nem szabad elkövetni azt. Ha egy madár szárnyát értékes aranylánc fogja le, akkor az számára kolonc, béklyó, rablánc, hisz repülését megakadályozza, és a kék égre született létét a föld porába taszítja.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube