Szent Ferenc atyánkat hívjuk a szentmisében tanítson minket

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_FullSizeRender.jpg"Azt hittük, - mondta Ferenc pápa - egészségesek maradhatunk egy beteg világban."  Az autóban, ha a műszerfalon kigyúl a piros lámpa, akkor a bölcs sofőr nem haragszik arra a kis jelző fényre, hanem megkeresi és elhárítja a rendszerben lévő hibát!! A jelenlegi krízis, csak a jéghegy csúcsa mondják a tudósok, és ha ez a hullám le is cseng, de ha mi, - mintha mi sem történt volna - száguldunk tovább, akkor valószínű, hogy a mainál súlyosabb problémák fognak történni Világunkkal! A betegség tüneteit eltüntethetjük, de ha a problémáink gyökereit nem oldjuk meg, akkor a gyógyulásunk nem lesz tartós!! 

Igazából a Teremtett világgal való viszonyunk beteg! Végtelen gőgösségünkben azt gondoljuk, hogy értünk kel fel a nap, és hogy mindannyiunknak joga van úgy élni mint annak idején a napkirálynak, lehetőleg becsületes munka nélkül, mert nekünk minden kijár! Kizsákmányoljuk és letapossuk a világunkat, és egymást is könyörtelenül a profit miatt! Lakásaink lassan múzeumokká válnak, s mi magunk mint egy - egy fáraó a maga piramisában még élve mumifikálódunk! 
Csaba testvér elmélkedései:

Ferenc pápa, nem hiába választotta Szent Ferencet védőszentjének, első főpásztori levelében már új utat mutatott nekünkŐ, így ír:  „LAUDATO SI’, mi’ Signore”, „Áldott légy, Uram” – énekelte Assisi Szent Ferenc. Ezzel a gyönyörű himnusszal arra emlékeztetett minket, hogy közös otthonunk olyan, mint egy nővér, akivel osztozunk a létben, és olyan, mint egy szép anya, aki karjába zár minket: „Áldott légy, Uram, földanya-nővérünkért, ki fenntart és ellát minket, gyümölcsöket terem, színes virágokat és füvet!”
E mai szentmisében Szent Ferenc atyánkat, hívjuk segítségül, ki maga is egészen biztos, hogy szenved, szenvedésünket látva. Ő annak idején is felkereste a ragályos betegségekkel, leprával küzdő testvéreit, hogy irgalmasságot gyakoroljon velük. Egészen biztos, hogy ma is számíthatunk közbenjáró szeretetére, csak tanuljuk meg tőle a nővérünknek, a természetnek a tiszteletét, szeretetét!! Kérjük őt segítsen megfékezni a világban a koronavírust és a mi szívünkben a mérhetetlen bírvágyat, a kapzsiságot, amiért mindent elérni, birtokolni, meghódítani akarunk!
Ma is szeretettel várunk az erdélyi idő szerint 18.00 órakor kezdődő szentmisénkre! 
Teljes szentmise :

Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Nagyszalontai diákjaink Szent Ferenc életét adják elő egy ifjúsági rendezvényen 2019 nyarán
Csaba testvér biztató szavai:

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube