Szakácstanfolyamon

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_13537787_1109201252459564_7031225087953714316_n.jpgSzeretettel megosztom veletek a csatolt jó hírt: Gratulálok Beáta nevelőnőnek s kollégáinak miért a lányok mellé álltak és biztatták őket, hogy az iskola mellett elvégezzék ezt a tanfolyamot!! 

 

Emíliát és Marikát, két Szentsimoni szakiskolás gyerekünket beíratták egy szakácstanfolyamra, sikeresen el is végezték, sok mindent tanultak, nemrég volt is alkalmam Emília főztjét megkóstolni... én is tízest adtam nekik! 
Úgy látom, hogy fontos lenne a félgőzzel folyó iskolai oktatás mellett olyan tanfolyamokra beíratni a fiataljainkat, mely reális tudást is ad nekik, jogot egy - egy szakmunka végzésére! Egy kedves Nagybányai hölgy 3-4 nagyobb végzős, vagy már végzett lányt szívesen megtanít műköröm készítésére, sőt a szakma végzéséhez szükséges felszerelésben is besegít. Biztos vagyok benne, hogy ha körülnézünk találunk még hasonló lehetőségeket! A támogatóinknak elmondhatjuk, hogy milyen nagy segítség lenne egy -egy diákunknak, ha ilyen irányba segítséget kapnak, támogatást, tandíj formájában egy - egy szakma megszerzéséhez! Néhány diákunk sofőriskolai költségeit is úgy tűnik vállalták. 
Adná az Isten, hogy kapjunk minél több Beáta nevelőnő leveléhez hasonló levelet, jó hírekkel!
Szeretettel,
Csaba t.  
Kedves Csaba testvér!
Örömmel értesítjük, hogy két nagylányunk Vitos Emília és Ferencz Mária sikeresen elvégeztek egy szakácstanfolyamot és a tegnapi záróvizsgán mindketten 10-est kaptak. A közeljövőben munkába is állnak a tanév kezdetéig.
Őszinte szeretettel: 
Beáta nevelő

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube