Hála és köszönet a Keresztszülőknek a 10 év munkájáért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_13051559_1030534200372468_5222870144666904325_n.jpgEgy gyermek, ha testi, lelki, szellemi integritása, épsége veszélyben van, akkor kérheti, várhatja a közösség segítségét, szolidaritását! A Moldvai Magyar gyermekek szerintem veszélyben vannak, nemzeti identitásukat idegen erők befolyásolják, ősi gyökereikről le akarják szakítani őket, ezért is, de szociális okokból is indokolt, hogy összefogjunk értük! 

Gyermekvédelmi munkám során tapasztaltam, hogy a sok kicsi sokra megy! Mikor az évi kiadásainkat elosztottuk a gyermekek létszámával és 356-al, az év napjainak számával, én magam is meglepődtem, hogy milyen kevés pénzből lehet megmenteni egy - egy gyermeket. Egyben az az összeg mit ki kell adni gyermekvédelemre ijesztően nagy, de ha sokan, sokszor vállalunk egy - egy kis áldozatot, akkor meglepő, hogy milyen könnyen lehet hatalmas dolgokat valóra váltani! Ezért indítottuk el a keresztszülői programot elsőként a Szent Ferenc Alapítványnál, majd a Moldvai Csángó magyar Oktatás számára is.
Ahogy a kezdeményezés kezdett beérni és egyre többen csatlakoztak a rendszerhez, úgy láttam jónak, hogy válasszuk teljesen kétfelé a két alapot, és így lett önálló jógi személy a Moldvai Keresztszülők Egyesülete. Mivel az egyesület születésénél ott bábáskodtam, ezért nagy szeretettel köszöntöm a 10 éves, viharokban edzett szervezetet, köszönöm minden tagjának a munkát és a nagylelkűséget! Hiszem, hogy az ki minden pohár vizet számon tart, a ti erőfeszítéseteket is figyelemmel kíséri, és akárcsak kétezer évvel ezelőtt a néhány kenyeret, halat ahogy nagylelkűen megszaporított, úgy most is a Moldvába szakadt, rekedt eleink gyermekeinek gondjait, bajait is, segítségetekkel nagylelkűen megoldja! 
Szeretettel biztatlak benneteket, hogy tartsatok ki a nagylelkű döntésetek mellett, ugyanakkor kérem az oktatásért felelős moldvai tanárokat, hogy őrizzék meg az egységet, ne szakadjanak kisebb egyesületekre, alapítványokra, mert ha a tábortüzet tápláló fahasábok egymástól eltávolodnak, akkor a tűz talán még egy darabig pislákol, de előbb utóbb ki fog aludni!
Imádságos szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 21. csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube