Hála és köszönet a Keresztszülőknek a 10 év munkájáért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_13051559_1030534200372468_5222870144666904325_n.jpgEgy gyermek, ha testi, lelki, szellemi integritása, épsége veszélyben van, akkor kérheti, várhatja a közösség segítségét, szolidaritását! A Moldvai Magyar gyermekek szerintem veszélyben vannak, nemzeti identitásukat idegen erők befolyásolják, ősi gyökereikről le akarják szakítani őket, ezért is, de szociális okokból is indokolt, hogy összefogjunk értük! 

Gyermekvédelmi munkám során tapasztaltam, hogy a sok kicsi sokra megy! Mikor az évi kiadásainkat elosztottuk a gyermekek létszámával és 356-al, az év napjainak számával, én magam is meglepődtem, hogy milyen kevés pénzből lehet megmenteni egy - egy gyermeket. Egyben az az összeg mit ki kell adni gyermekvédelemre ijesztően nagy, de ha sokan, sokszor vállalunk egy - egy kis áldozatot, akkor meglepő, hogy milyen könnyen lehet hatalmas dolgokat valóra váltani! Ezért indítottuk el a keresztszülői programot elsőként a Szent Ferenc Alapítványnál, majd a Moldvai Csángó magyar Oktatás számára is.
Ahogy a kezdeményezés kezdett beérni és egyre többen csatlakoztak a rendszerhez, úgy láttam jónak, hogy válasszuk teljesen kétfelé a két alapot, és így lett önálló jógi személy a Moldvai Keresztszülők Egyesülete. Mivel az egyesület születésénél ott bábáskodtam, ezért nagy szeretettel köszöntöm a 10 éves, viharokban edzett szervezetet, köszönöm minden tagjának a munkát és a nagylelkűséget! Hiszem, hogy az ki minden pohár vizet számon tart, a ti erőfeszítéseteket is figyelemmel kíséri, és akárcsak kétezer évvel ezelőtt a néhány kenyeret, halat ahogy nagylelkűen megszaporított, úgy most is a Moldvába szakadt, rekedt eleink gyermekeinek gondjait, bajait is, segítségetekkel nagylelkűen megoldja! 
Szeretettel biztatlak benneteket, hogy tartsatok ki a nagylelkű döntésetek mellett, ugyanakkor kérem az oktatásért felelős moldvai tanárokat, hogy őrizzék meg az egységet, ne szakadjanak kisebb egyesületekre, alapítványokra, mert ha a tábortüzet tápláló fahasábok egymástól eltávolodnak, akkor a tűz talán még egy darabig pislákol, de előbb utóbb ki fog aludni!
Imádságos szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az ember dorbézol, de aztán rájön, hogy mélységesen üres az élete, és hogy a jócselekedetek, a szeretetből vállalt feladatok mérhetetlenül boldogabbá teszik az embert. Akkor már olyan egyszerű dönteni, és mint a virág, magától értetődő természetességgel fordítja a fejét a tiszta fény felé.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 4. csütörtök, Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazságtalanság

Az édesapámat igazságtalanul börtönbe zárták, és a kínzások miatt a szabadulása után néhány hónappal meghalt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube