Tegyünk jót ott, ahol vagyunk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_IMG_8953_2.jpgA túlélés nehéz gondja,  nyomasztják e fagyos napokban a szegényeket, éppen ezért mindenkit bátorítok, hogy ott ahol vagyunk, legyünk mi a szeretet bajnokai! Külön felkérést ne várjunk, hisz Jézus Krisztus mindannyiunkat nem csak "felkért", de küld is a bajban lévő testvéreink vigasztalására, testi, lelki gondjaik orvoslására!

A Szent Ferenc Alapítvány, mindenek előtt a saját családi otthonában, rokonai közelében védi, segíti a bajban lévő gyermekeket! Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor kerül a gyermek napközi otthonba vagy családi elhelyezésbe, egy - egy gyermekvédelmi otthonba. A cél az lenne, hogy az egész családot szülőstől, gyermekestől segítsük a túlélésben, ezért támogatjuk az Isten akarata szerinti szép családi élet kialakításában a tőlünk segítséget kérőket.
Az elmúlt napokban e nagyon szép, életmentő munkával megbízott felcsíki, udvarhelyszéki, marosszéki kollégáimat látogattam meg, elkísértem őket az Alapítványunk által mentorált, támogatott családokhoz. A súlyos mínuszok között szenvedő 7-8 kisgyerekes családok, biza még segítséggel is nehezen képesek fenntartani a fizikai létüket! Útam során újból megcsodáltam Isten legdrágább teremtményét, a gyermeket, akiknek szép vonását még a nélkülözés, a hideg, a kilátástalan élet sem tudja elcsúfítani!  
Sokszor megütközve, szomorúan olvasom az emberek megjegyzését, melyben mindig, minden baj orvoslására a mindenható állami hatóságot kérik! Jót tenni jó! Ne mástól, ne az állami szervektől várjuk el a bajban lévő családok segítését, éljünk a lehetőséggel, tegyünk jót ott, ahol vagyunk! A civil, egyházi egyesületek, egy falu vagy lakóközösség fogjon össze, és mint a szeretet hadseregének könnyűlovassága végezze a dolgát, aztán az állami szervek az elkezdett munkát jó végre vihetik!
Örömmel és hálával köszönöm meg ez alkalommal is mindazok jóságát, kik anyagiakkal vagy fizikai segítséggel mellénk álltak, hogy mi is támaszai lehessünk a bajban lévőknek! Ugyanakkor szeretettel osztom meg három kollégám elérhetőségét, kik a Szent Ferenc alapítványunk nevében szívesen segítenek! Amennyiben valaki bajbanlévő gyermekekről tudomást szerez, akár engem, akár őket is lehet értesíteni, de ugyanezeken a telefonszámokon lehet jelentkezni ha valaki segíteni akár fizikailag, vagy adományokat szeretne felajánlani.
Pál Mária: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
Tel: 0040 744 929579
Both Fodor Ildikó, Csíki medence: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 0040 740 683609
Pál Anikó, Udvarhelyi medence: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0040 748 457086
Együtt erősebbek vagyunk, mint a ránk nehezedő gondok, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube