Isten csodája vagy!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_0777.jpgA bölcs ember ha elbizonytalanodik és megriad, bizalommal segítséget, iránymutatást keres, kér! Csendesedjünk el és nézzük meg, hogy mit tanácsol, kér tőlünk a mi Mesterünk a mai evangéliumban!?

"Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak.  Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt.” 
Lk 21,34-36
Számomra nem jelentett soha félelmet a jövő, hanem egy megoldandó feladatot! Sokszor láttam, hogy a pálya mi előttem van fekete, kemény és veszélyes is, de akár a síző fenn a pálya csúcsán, soha nem a megfutást fontolgattam, hanem azt, hogy a nehézségeket legyőzve, hogy tudok célba jutni. 
Mesterünk nem arról beszél, hogy nincs esélyünk, hanem arról, hogy kemény a pálya, sok a kísértés, és mi magunk kell saját sorsunkat kézbe vegyük! Mi nem a félelem lelkét kaptuk! Kemény, összpontosított lendülettel, mindaz ami lehúz, zavar, szétszór azt dobjuk el, és lendüljünk neki életünk valós céljainak! 
Szakítanunk kell a mindenkiről gondoskodó társadalom kényelmes ábrándjával. Ne mások irányítsák életedet! A diák legyen öntudatos, és akarjon tanulni! A tanár, a nevelő segít, elkíséri, de a világ megismerésének, felfedezésének, bebarangolásának öröme, diadala csakis a mi kezünkben van! Az orvos is gyógyít, becsülettel végzi munkáját, de a te életed a te kezedben van, küzdjél a létért, akarj élni, erőben, egészségben talpra állni, álmaidat valóra váltani! Mindennel így van! Ismersz egy szép lányt, udvarolj neki, hódítsd meg, a lányokat és a várakat ostrommal veszik be! Gyermekkori álmodat vedd elé, keress szövetségeseket és kezd el megvalósítani! Ne feledd: nincs lehetetlen feladat, csak tehetetlen ember! 
Ne kapkodj ide is, oda is, légy büszke magadra, te Isten csodája vagy! Fél megoldások, fapados örömök után ne nyújtsd ki kezed, hisz rád igazi boldogság vár! Jézus maga mondta: "Azt akarom, hogy az én örömöm bennetek legyen, és örömötök teljes legyen." Jn 15.10
Jézus világvégéről szóló beszéde világos, Mesterünk azt mondja, hogy van remény. Ha kitartunk a szeretet útján, akkor képesek leszünk felemelt fővel Teremtőnk tekintetét állni!
Bízva a jövőben, 
Csaba t. 
Kép: Hozzám is eljutott a könyv! Jó a meleg szobában olvasni a nyári gondolatokat.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 19. kedd, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube