Pünkösdi programok

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_img_8425.jpgHa Isten is segít június 9-én, csütörtökön megyek Csíksomlyóra. Szombaton én is szeretnék résztvenni népem nagy pünkösdi lelki újjászületésén.

 

 

Kedves Testvérek!

 

Ha Isten is segít június 9-én, csütörtökön megyek Csíksomlyóra. Szombaton én is szeretnék résztvenni népem nagy pünkösdi lelki újjászületésén.
1. Vasárnap, Pünkösd napján, este hat órától Szovátán a plébániatemplomban hálát adunk a szép tanévért, megköszönjük a tanárok, nevelők, támogatók jóságát, és 17 gyerekünket fogjuk megkeresztelni.
2. Hétfőn, Szent Antal napján, 10.00 órakor Bíró Antal atya és vele mi is szeretnénk, Székelyudvarhelyen, a kis Ugrón kápolnánál hálát adni 70 papi év áldásáért. Az Udvarhelykeményfalvi születésű Antal atyát, 70 éve szentelte fel Márton Áron a szolgálati papságra, tehát Rubint misés. Az ö hűsége, kitartása Isten szeretetében csodálatos, és mi szeretnénk vele együtt hálát adni a jó Istennek az elmúlt 70 évért, és megtanulni tőle a kimondott igen hűséges megtartását. A szentmisében, szép ferences szokás szerint megáldjuk a gyermekeket és a liliomokat.
3. Pünkösd hétfőjének délutánján, hat órától, Tusnádfürdőn, a plébániatemplomban fogjuk megköszönni az Istennek a 2010-2011 tanév minden percét, a támogatóink jóságát, szeretetét. Ebben a hálaadó szentmisében megkeresztelünk 17 gyermeket és két felnőttet. A szentmise végén itt is megáldunk minden liliomot, a tisztaság szimbólumát, és a gyermeket is, kérjük a jó Istent áldja meg őket, és Kárpátmedence minden gyerekét, egy szép vakációval.
4. Kedden, csíksomlyói templomban este hét órától fog Antal atya hálát adni Máriának a papok édesanyjának, 70 év minden kegyelméért, és a mise végén itt is megáldjuk a gyermekeket és a liliomokat.
Programjainkra kisebb testvéri szeretettel várjuk a kedves barátainkat, ismerőseinket, Cs.t.
Kisebb testvéri szeretettel,
Cs.t.