Hozzuk vissza!!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_20140307_174424.jpgRég motoszkált már a fejemben egy gondolat. A Csíki anyákkal beszélgetve, Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárnővel utazva, egymást bíztatva úgy döntöttünk, hogy valóra is váltjuk!

 

Az Élet szolgálatára hívott hölgyek, nők körében szeretnénk elindítani egy mozgalmat, egy baráti kört, melyben mindenki „komasszonyra” találhat.
Szép Kárpát-medencei szokás a kisgyermeket vállaló, az Életet szolgáló nőt megajándékozni egy tál étellel. Persze, ilyenkor az asszonyt nőtársai nemcsak élelemmel, hanem bátorító, biztató jó szóval, egészséges, csipkelődő női vidámsággal is megajándékozták. Kevés a baba, felgyorsult a világ - és sajnos ez a szép szokás ugyancsak elkezdett kimenni a divatból…
Hozzuk vissza!!!
Most szombaton Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére ünnepséget szervezünk. A 1o:oo órakor kezdődő szentmisében hegyeinkért, dombjainkért és az ezeket borító erdőkért, gyümölcsösökért szeretnénk imádkozni. Meg persze mindazokért, akik gondoskodó szeretettel ápolják, gondozzák erdőinket, gyümölcsfáinkat.
A szentmise után szeretettel látunk mindenkit, ki maga is szeretne elültetni egy facsemetét a Szent István otthon mögötti Mária-kertben! A munkás megérdemli a maga bérét, ezért meghívjuk a facsemetéket hozó és ültető testvéreinket egy tányér paprikás pityókára! Mindazokat a nőket, akik szeretnének egymást jobban megismerve segíteni, lányaink meg fogják ajándékozni egy csíki agyagtányérnyi finom étellel. Szeretném, ha ezt a tálacskát aztán szépen hazavinné mindenki, és egy héten belül valamelyik nőismerősének étellel teli adná tovább! Induljon el a komatál vándorútra, egyik családtól a másikhoz! A finom táplálék verjen hidat az emberek közé, s a zamatos falatokkal együtt áradjon a szeretet és a bizalom ezen a Földön!
Létrehoztunk egy közösségi oldalt is, "Komatál" névvel, melyre mindenki feltöltheti az általa készített finomságok képét, írhat a hozzájuk kötődő találkozás élményeiről, barátkozhat a hasonló gondolkodású hölgyekkel. Kíváncsi vagyok, mekkora utat tud bejárni egy-egy komatál, hány embert képes egy asztalhoz ültetni!
Igen, Gyümölcsoltó Boldogasszonyunk szép ünnepén a Jóisten áldását szeretnénk kérni a faiskolák legkisebb növendékeitől kezdve az évszázados hatalmas tölgyekig minden fára és bokorra, mely szép szülőföldünk kertjeit, erdőit, legelőit lakja. S, ahogyan a megtestesült égi szeretet otthont vett Mária méhében, szeretnénk, ha a jósággal másikra figyelő, azt tápláló, figyelmes női szeretet beoltódna minél több leány és édesanya szívébe!
Imádságos szeretettel biztatlak, lépjünk bátran a cselekvő szeretet útjára!

Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus nem fecsérelte az idejét

Jézus nem fecsérelte az idejét, erejét azzal, hogy Heródesen botránkozzon, amikor az lefejeztette Keresztelő Jánost, hanem ment tovább a szeretet útján.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube