2018. december 9. – Advent 2. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_47577305_318826098968065_2372694239600443392_n.jpgMerj Rénszarvas lenni!!
Angyal, ha nem is tudsz lenni, legalább rénszarvas legyél.  Segíts mást abban hogy jó legyen, jót tegyen! Segítsük egymást szeretetben élni, szépet, jót remélni, a családja, környezete számára értékes kincsé, ajándékká válni!! 
Tedd könnyűvé én nekem - kéri a költő - ezt a nehéz hűséget! Segítsünk egymáson abban, hogy jó keresztényekként, életünk Istent dicsérő zsoltárrá váljon, egymás számára meg teremtő Istenünk áldássá lehessünk!!  Tanítsuk meg gyermekeinket, a körülöltünk élő embereket, hogy milyen édes és gyönyörűséges szeretetben élni, Istent dicsérni!! Egyszóval, Keresztelő Szent János prédájára egyengessük az Úr útjait! ....
Szeretettel, 
Csaba t. 
Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik esztendejében történt: Poncius Pilátus volt Judea helytartója. Galileának Heródes volt a negyedes fejedelme, testvére, Fülöp meg Itureának és Trachonitisz tartományának, Lizániász pedig Abilinának volt a negyedes fejedelme. Annás és Kaifás főpapok idejében az Úr szózatot intézett Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában. 
S ő bejárta a Jordán egész vidékét, hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára, ahogy meg van írva Izajás próféta beszédeinek könyvében: „A pusztába kiáltónak ez a szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit. A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el. Ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden ember meglátja az Isten üdvösségét.”  
Lk 3,1-6

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 18. csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nőnek lenni...

Nőnek lenni nem lehetett könnyű abban a korban amiatt sem, mert ha a falu népe, a közösség megorrolt valakire, könnyen ráfoghatták, hogy boszorkány.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube