2019. augusztus 23. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_nagytuz.jpgÉg a világunk tüdeje! Égnek az erdők Szibériában, Amerikában egész kontinensnyi területeken!! Mit tudunk tenni? 
Jézus parancsát kellene komolyan vegyük!! „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. .... Szeresd felebarátodat, mint saját magadat."  Mt 22,34-40   E két parancsot, ha betartanánk kialudnának a bűnös kapzsi tüzek az emberek szemében, és velük együtt ki fognak aludni  a világunkat elnyelni akaró lángok! Mindenek előtt magunkban kellene eloltanunk a fogyasztás, a birtoklás, a hatalom utáni sóvárgás lángját, és akkor nem csak mi magunk, de környezetünk is újjá tud születni!!
A megtérés kegyelme után kiáltok, 
Csaba t. 
Evangélium
Abban az időben: Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek, és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: „Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?” Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták.”  
Mt 22,34-40