A Szentatya találkozója a római egyetemistákkal

ImageDecember 13-án, csütörtökön délután a pápa római helynöke, Camillo Ruini bíboros szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában a Rómában tanuló egyetemistáknak. A szertartás végén Benedek pápa köszöntötte a mintegy tízezer fiatalt, ezen az immár hagyományossá vált találkozón.

 

Lorenzo Leuzzi prelátus, az egyetemi pasztoráció felelőse a Római Főegyházmegyében a Vatikáni Rádiónak elmondta: a találkozó kifejezi a Rómában tanuló egyetemista közösségek összetartozását.

Idén az egyházmegyei lelkészség a Rómában tanuló egyetemistáknak a bérmálás szentségének újrafelfedezését tűzte ki célul. Erre szólít fel a Szentatya a 2008-as sydney-i Ifjúsági Világtalálkozóra írt üzenetében is. Ez a mostani találkozó 250 egyetemi hallgató számára a bérmálásra való felkészülés második lépése – fejtette ki gondolatait Leuzzi prelátus.
A hagyomány szerint a csütörtöki szentmisén jelen volt a Maria Sedes Sapientiae, vagyis a Mária a Bölcsesség széke ikon. A kegykép most Albániából érkezett, a szertartás során pedig a Romániából érkezett küldöttség vehette át, az ikon így a romániai egyetemeken folytatja zarándokútját.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

 

Image