Az Isten iránti engedelmesség igazán szabaddá tesz

ImageAz Isten iránti engedelmesség nem parancsok megtartása, hanem az istenkapcsolatból fakadó evangéliumi erény, melynek segítségével észrevesszük azt, ami felülről származik – mondta XVI. Benedek pápa a 2009 januárjában lezajlott Családok VI. Világtalálkozója szervezőinek.

A családtalálkozó szervezői Norberto Rivera Carrera bíboros, Mexikóváros érseke és Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsa elnökének kíséretében érkeztek Rómába, ahol csütörtök reggel pápai szentmisén vettek részt az apostoli palota Redemptoris Mater kápolnájában. A 85 tagú küldöttség a résztvevő országok családjairól készült hétezer képből álló, XVI. Benedeket ábrázoló fotómozaikkal ajándékozta meg a Szentatyát.
A pápa Szent Péter idézve hangsúlyozta: Istennek kell engedelmeskedni, nem az embereknek. „Az engedelmesség azt jelenti: arra vágyakozunk, hogy Isten akarata szerint cselekedjünk. Ez az engedelmesség egészen szabaddá tesz. A keresztény család – ahol a családtagok nap mint nap megosztják egymással örömüket, reményeiket és gondjaikat, és a hit fényében élnek – az engedelmesség iskolája, olyan környezet, ahol igazi szabadság van. Jól tudják ezt azok a házasok, akik sok éve az Isten terve szerinti házasság örömében élnek, és tapasztalják az Úr segítségét és jóságát" – idézi a homília szavait a Zenit.
A szentmiséről rövid videoösszefoglalót tekinthetnek meg itt.
Magyar Kurír