Mexikóban az egyházban bíznak leginkább az emberek

ImageA mexikói Acapulcói Érsekség közleményben ítélte el a katolikus egyházat és a pápát érő médiatámadásokat, és megint csak hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek határozottan elutasította és elítélte az egyház berkein belül elkövetett szexuális visszaéléseket.


A szexuális visszaélések „szégyenkezést és fájdalmat” váltottak ki, szerepel az érsekség közleményében, hangsúlyozva, hogy a pápa visszataszító és szörnyű bűnnek nevezte a szexuális visszaéléseket, főleg ha azt papok követik el.
A közlemény szerint alig pár olyan médiatermék volt, ami hitelesen tájékoztatott az eseményekről a témában, és a többség rosszindulatúan felnagyította a történteket, azzal a szándékkal, hogy hiteltelenítsék az egyházat és összezavarják a híveket.
Az érsekség szerint ugyanakkor ezen erőfeszítések hiábavalónak bizonyultak, mivel – legalábbis Mexikóban – most is a katolikus egyház az az intézmény, amiben a leginkább megbíznak az emberek. Azaz a legtöbben elismerik és támogatják a világiak, papok és szerzetesek mindennapos erőfeszítéseit.
Magyar Kurír