Kérjük Mária közbenjárását a világbékéért és a papokért!

ImageRegina Coeli-imádság május 9-én

 

 

 

A Máriának szentelt hónapban, májusban és fatimai látogatása előtt néhány nappal Benedek pápa húszezer hívővel együtt mondta el a Regina Coeli-imádságot és arra kérte a hívőket, hogy imádkozzanak azért, Mária járjon közben a világbékéért és a papokért.

„Május kedves hónap és különösen kellemes időszak számunkra. Ezen a féltekén megérkezett a tavasz színes virágaival, az időjárás sétákra és kirándulásokra alkalmas. A liturgia számára május a húsvéti időhöz, az 'alleluja' idejéhez tartozik, Krisztus misztériumának megmutatkozásához és a Szentlélek várásához, aki pünkösdkor leszállt erejével a születőben lévő egyházra. Mind a természet, mind a liturgia vonatkozásában jól illik ide az egyházi hagyomány, hogy május hónapját a Szűzanyának szenteljük. Ő a legszebb virág a teremtésben, a 'rózsa', amely megjelent az idők teljességében, amikor Isten elküldte Fiát és új tavaszt hozott az emberiségnek. Mária a spirituális szív, mert jelenléte Jézus tanítványai között a Lélek ajándékának élő emléke és záloga."
A vasárnapi evangéliumra utalva (Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám  is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála) Benedek pápa kijelentette: „ezek a szavak a tanítványokhoz szólnak, de szólhatnának a legmagasabb szinten is, Máriához, aki Jézus első és tökéletes tanítványa volt. Mária volt az első, aki figyelt fia szavára, s így bizonyította, hogy nemcsak anyaként, hanem alázatos és engedelmes szolgálóként szereti őt. Az Atya ezért szerette őt és a Szentlélek ezért lakozott benne. S amikor Jézus megígérte barátainak, hogy a Szentlélek által emlékezni fognak minden szavára és mélyen megértik azokat (vö. Jn 14,26), hogyan is ne jutna eszünkbe Mária, aki szívében, a Szentlélek Templomában hűségesen elmélkedett mindazokon a dolgokon, amelyeket fia mondott és tett? Húsvét előtt és különösen utána Jézus anyja így lesz az egész Egyház anyjává és példájává" – mutatott rá Benedek pápa.
A Szentatya emlékeztetett közelgő portugáliai útjára: „A máriás hónap közepén örömömre szolgál, hogy Portugáliába utazom. Ellátogatok a fővárosba, Lisszabonba és a második legnagyobb városba, Portóba. Utam fő célja Fatima lesz, ahol megünnepeljük a két pásztorgyermek, Jácinta és Ferenc boldoggáavatásának tizedik évfordulóját. Először látogatok Péter utódaként a máriás kegyhelyre, amely olyan kedves volt II. János Pál pápának. Mindenkit arra hívok, hogy kísérjen el ezen a zarándoklaton, amikor Mária közbenjárását kérjük az egyházért, különösen a papokért és a világbékéért" – idézi a pápát az AsiaNews.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube