Benedek pápa a harmadik fatimai titok értelmezéséről

ImageBenedek pápa a repülőúton úgy fogalmazott: a harmadik fatimai titok nem korlátozódik a II. János Pál pápa elleni merényletre, hanem az egész egyház szenvedéseit jelzi előre. Hangsúlyozta: csak a történelem távlatában láthatjuk meg ennek a látomásnak a mélységét.


 

Arról a kérdésről, hogy milyen újdonság fedezhető fel az üzenetben, a Szentatya úgy nyilatkozott: a pápa és az egyház elleni támadások nem csupán kívülről érkeznek, hanem belülről is, az egyházban létező bűn miatt, ami rémisztőnek mondható.

Az akkor még bíboros Joseph Ratzinger teológiai kommentárt írt a harmadik titokhoz, amely egy fehérbe öltözött püspököt említ, aki romok és holttestek között halad, s ezt a képet leginkább a II. János Pál pápa elleni merénylettel lehet összefüggésbe hozni. Benedek pápa ezzel kapcsolatban most úgy fogalmazott: ebben a látomásban a pápa szenvedése látható, II. János Pál pápáé, de az egyház jövőjének eseményeit is jelzi, amelyek azóta tapasztalhatók. Az egyház bizonyos értelemben mindig szenvedő egyház lesz, s szenvedésének különböző formái lesznek, a világ végéig – olvasható a pápalátogatás hivatalos honlapján.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 19. péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Vegyük észre...

A Katolikus Egyház kétezer éves történelmében előforduló sajnálatos és szégyenteljes kisiklásokon, bűnökön lehet botránkozni, de legyünk legalább ilyen érzékenyek a mai korban meglévő igazságtalanságokra, erőszakra is!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube