Több mint ezerkétszáz civil szervezet működik Háromszéken – díjazták a legjobbakat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_sepsiszentgyorgy-2019.jpgGratulálunk a győzteseknek!! Ne hagyjuk világunkat szétfolyni, veszni, keresünk társakat, hozzunk létre egyesületeket, tömörüléseket és vállaljuk fel közösségi életünk terheit, gondjait, örömeit!! 

Tisztelettel, 

Csaba t.
A tavaly sikeres programokat lebonyolító civil szervezeteket díjazta a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK). Idén első ízben az önzetlenséget és az elkötelezettséget is méltányolták az Év önkéntese címmel. A díjazottak egy-egy diplomát és egyenként 500 lejes pénzjutalmat, illetve nyomtatási utalványt kaptak.
Az Év civil szervezete díjat megosztva három egyesület kapta meg: a sepsiszentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesület, amely tavaly nemzetközi gombászkonferenciát szervezett Háromszéken, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület, a 24 órás futás mozgás-népszerűsítő programjáért, valamint azért, hogy Felső-Háromszéken az egészséges életmódra nevelésben jár élen, illetve a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete a sokgyermekes családok megsegítése és összefogása érdekében végzett, egész Székelyföldre kiterjedő tevékenységéért – tájékoztatott Berecki Kinga, a mintegy 200 civil szervezetet tömörítő ernyőszervezet, a CIVEK elnöke.
Az Év önkéntese díjat a kovásznai Deák Judit kapta az embertársaiért, a fogyatékkal élőkért végzett önzetlen szolgálatáért. Deák Judit a jelölés után elhunyt, a díjat a lánya vette át. A díjak oklevélből, ingyen nyomtatásra feljogosító utalványból és pénzjutalomból állnak. Berecki Kinga szerint Háromszéken több mint 1200 civil szervezet mintegy 3000 önkéntese tevékenykedik, ez országos szinten is kiemelkedő. Rámutatott, az önkéntesek általában meggyőződésből végzik a munkájukat, gyakran a semmiből hoznak létre hiánypótló programokat, közösségi feladatokat látnak el.
Fotó: civek.ro
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube