Árva gyerekeket oktató kenyai ferences kapta a pedagógusok Nobel-díját

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_kenyaiferences.jpegEgy kenyai falu tanára, Peter Tabichi ferences szerzetes nyerte el idén a pedagógusok Nobel-díjaként emlegetett Global Teacher Prize-t, amelyet március 24-én, vasárnap adtak át Dubajban.

A díj egymillió dollárral, azaz mintegy 280 millió forinttal jár. A ferences tanár elmondta, hogy a pénzt iskolája felszerelésére fordítja, aminek még könyvtára sincs.
„Visszaadom a társadalomnak, mert engem papként ellátnak élelemmel, ruhával, mindennel. Nagyszerű ez a pillanat, hiszen a társadalomnak lesz ebből haszna, a társadalom fog ebből profitálni.”
Peter Tabichi természettudományokat oktat középiskolásoknak egy vidéki falu iskolájában, amelynek mindössze egy számítógépe van, és az internet is nehezen elérhető.
A díjat a tanárnak a dubaji koronaherceg, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al-Maktúm nyújtotta át a ceremónián, amelynek házigazdája a filmsztár Hugh Jackman volt.
A Global Teacher Prize-t egy dubaji családi vállalat alapítványa, a Varkey Foundation ítélte oda.
Bár Tabichi diákjai többnyire száraz, éhínség sújtotta területen élő szegény családok gyermekei és sok köztük az árva. Nagyon nehéz körülmények között élnek, ő pedig arra ösztönzi őket, hogy ne maradjanak ki az iskolából. Segít nekik abban is, hogy nemzetközi tudományos versenyeken induljanak, és továbbtanulásra biztatja őket.
Forrás és fotó: Euronews, The National.ae
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak a mesékben él ronda, gonosz Vasorrú Bába és ártatlan, gyönyörűséges, csupa jóság Hófehérke. Csak a mesékben létezik, hogy minden fekete vagy fehér. Az életben csak árnyalatok vannak, a dolgok sötét- vagy világosabb szürkék. A világon minden embernek van esélye arra, hogy megtanuljon szeretni, hogy ő is elinduljon az élet útján. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 19. hétfő, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ne beszéljetek...

A papok általában tudták, hogy a környezetükben ki jelentett, sőt voltak, akik maguk figyelmeztettek:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube