Ma kezdődik a püspöki konferencia tavaszi ülése

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_pspkk-696x493.jpgA romániai római és görögkatolikus püspökök április 10-12. között tartják a Romániai Püspöki Konferencia tavaszi plenáris ülését.

Az ülés kiemelt témája Ferenc pápa közelgő látogatása – tudhattuk meg a Francisc Doboș főtitkár által jegyzett sajtóközleményből. A tavaszi ülés házigazdája a Bukaresti Római Katolikus Érsekség, a találkozónak ugyanakkor a Ciofliceni-i (Snagov) sarutlan karmelita szerzetesek kolostora ad otthont. Ma este fél héttől a püspökök a bukaresti Szent József-katedrálisban mutatnak be szentmisét, amelynek főcelebránsa Miguel Maury Buendía nuncius lesz, homíliát pedig Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mond. Az ülés kiemelt témája lesz Ferenc pápa látogatása – erről fognak értekezni püspökeink.
Fotó: Archív/Angelus.com.ro
www.romkat.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A legkisebb, legfonnyadtabb krumpli is, míg élet van benne, növeszti csíráját a fény felé. És miért? Hogy gyökeret eresszen. Hogy virága legyen, hogy termést hozzon, hogy megajándékozza a világot. Ha minden egyszerű teremtmény erre vágyik, miért ne lenne meg ez bennünk is, emberekben? (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 20. kedd, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Mert ott volt.”

Európán végigsöpört két világháború, forradalmak követték egymást, nagy anyagi jólét szakadt sokak nyakába, legtöbben nagyobb komfortban élünk, mint évszázadokkal ezelőtt a fejedelmek, nagyurak, míg sokak megélhetése pedig bizonytalanná vált.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube