A Szentatya karácsonyi jótékonysági cselekedetei

A keresztény Karácsony egyik jellemzője és értelme a megélt szeretetcselekedet: ezt, a hagyományoknak megfelelően, a Szentatya programja is jól mutatja.

XVI. Benedek december 26-án délután 1 órakor a vatikáni VI. Pál terem előcsarnokában ebéddel ajándékozza meg a római rászorulókat, akik az év során a Szeretet Misszionáriusai nővérek közösségeinél kapnak rendszeres ellátást. A Szentatya maga is részt vesz az ebéden és megemlékezik majd a 100 éve született Kalkuttai Teréz anyáról, a Szeretet Misszionáriusai rend megalapítójáról.
Január 5-én, Vízkereszt előestéjén XVI. Benedek ellátogat a Vatikán vezetése alatt álló római Bambin Gesù gyermekkórházba. Délután 5 órakor érkezik meg az intézménybe, ahol személyesen adja át ajándékait a beteg gyerekeknek. Ezt követően megáldja azt az új központot, amelyet a nyitott gerinccel született gyermekek kezelésére hoztak létre.
(hh)

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube