Megtanultak ajándékozni

4175786_nagy.jpgTegnap délben a marosbogáti Emmaus gyermekotthon 48 növendékét látta vendégül a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.

 

Ismét beigazolódott Böjte atya, az erdélyi árvák pártfogójának állítása: az embereket csak szeretve lehet jobbá tenni, csak a szeretet hatalmában bízva csöppenthetünk szemernyi örömet hányatottabb sorsú embertársaink életébe. A vendégek nemcsak szeretetben részesültek, hanem karácsonyi műsorral és cipősdoboznyi ajándékkal is kedveskedtek nekik.
A díszteremben feldíszített karácsonyfa, sok-sok ajándék és annál több szeretet fogadta a gyerekeket. A bolyais diákok és tanáraik már régóta készülődnek a meglepetésre. Ajándékot gyűjtöttek, szabadidejüket feláldozva tanulták az énekeket, színdarabokat. Rohanó, időszűkétől, anyagi és erkölcsi válságtól terhelt világunkban egyre ritkábbak az ilyen kezdeményezések.
– Rendezvényünk beillik a karácsonyi hangulatba, amit szeretet és béke leng be. Örülünk, hogy a Bolyai Farkas líceum adhat, segíthet és örömet szerezhet. Hajdu Zoltán tanár ötlete volt, elsősorban neki köszönhetjük, hogy ma a marosbogáti gyerekeket vendégül láthatjuk – mondta az ünnepség elején Bálint István igazgató.
Színpadi jelenetek, népi táncok, kórusok követték egymást. A kisebbek kedvence a kilencgyermekes nincstelen cipész története volt, azé a cipészé, aki inkább a szegénységet választotta, mintsem hogy jó pénzért valamelyik gyermekétől megváljon. A nagyobbak Dickens Karácsonyi éneke révén értették meg, milyen szánalmas a fösvény, vagyonos ember sorsa, aki nem enyhít embertársai nélkülözésén. A néptáncosok derűt, vidámságot varázsoltak a színpadra, a XI. F osztály kórusa pedig a Csendes éj csodálatos dallamával teremtett igazi karácsonyi hangulatot.
A csomagosztást követően a vendég gyerekek vonultak színpadra, ők marosbogáti kántálással lepték meg a hallgatóságot.
– Nagy öröm számunkra, hogy meghívtak bennünket, hisz kevés ilyen lehetőségünk van. Olyan gyerekeket hoztunk el, akik az otthonban élnek. A szomszédos falvak árvái vagy nélkülöző gyerekei ők, akiket szüleik nem tudnak nevelni. Azért is nagy dolog számunkra, mert a gyerekotthon önfenntartó, az egyház működteti, a nőszövetségtől, a szomszédos egyházközségektől, külföldi alapítványoktól kapunk támogatást. Az állam levette a kezét az otthonról. Másfél éve nem finanszíroznak. A megyei tanács múlt karácsonyban juttatott támogatást, azóta semmit – mondta Molnár Eszter tiszteletes asszony, az árvaház képviselője.
Végül a vendég gyerekek, kísérőik, a műsor szervezői közös szeretetvendégségen vettek részt.
Mezey Sarolta
e-nepujsag.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube