A pápa bemutatta az éjféli misét, terrorfenyegetettségben is

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_5490953_nagy.jpgXVI. Benedek pápa bemutatta péntek este 22 órakor a szokásos éjféli misét, amelyen a békéért imádkozott. Eközben is azonban az olasz hatóságok emelt szintű riadókészültségben voltak, mert az ország újabb terrortámadástól tartott a csomagbombákkal elkövetett előző napi merényletek után. A pápa éjféli miséjét mintegy 10 ezer ember hallgatta a helyszínen a zuhogó eső ellenére. „Ezen az órán hálával telve csatlakozunk mindannyian az évszázadok énekléséhez, amely egyesíti az eget a Földdel, az angyalokat az emberekkel. Add Urunk, hogy minél többen csatlakozhassunk hozzád a szeretetben, és váljunk a béke embereivé!" – mondta.

 

Az egyházfő előzőleg rendhagyó módon indította el a karácsonyi ünnepségeket. A BBC brit közszolgálati rádióban elhangzott a pápa angol nyelvű üzenete, amelyet az angol anyanyelvű keresztényekhez intézett. A beszédet még szerdán vették föl.
A csütörtöki merényletekben csomagbombák súlyosan megsebesítették Chile, illetve Svájc római nagykövetségének egy-egy alkalmazottját.
A Vatikánban az utóbbi két év karácsonyán történt egy-egy incidens. Egy zavart elméjű nő 2008-ban és 2009-ben is nekirontott az egyházfőnek, miközben ő végigsétált a Szent Péter-bazilika főhajóján. Tavaly sikerült a földre rántania a pápát. Most azonban semmi rendkívüli nem zavarta meg a misét.
MTI