Új dokumentumok a megszentelt életről

ImageUrunk bemutatásának ünnepe egyben a megszentelt életet élőkért való imádság napja. Franc Rodé bíboros, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának prefektusa a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy lényegesen csökkent a nem felszentelt papként élő szerzetesek száma. Vélhetőleg azért, mert az egyház kevés figyelmet fordít rájuk, holott fontos szerepet töltenek be az evangelizálásban.

Ősszel a Szerzetesi Kongregáció új dokumentumot tesz közzé, amelyben a világban élő szerzetesek kérdésével foglalkozik. A másik készülőben lévő dokumentumot az Istentiszteleti és Szentségi Kongregációval közösen dolgozzák ki az imáról és a liturgiáról. A megszentelt életet élők számára ugyanis az imának központi helyet kell elfoglalnia. Az egyre gyorsuló életritmus következtében ez ma egyre nehezebbé válik.
A fiatalok részéről bizonyos járatlanság tapasztalható a liturgia terén. Vannak olyan liturgikus elképzelések, amelyek nem mindig követik a jóízlést, és nem felelnek meg az egyház liturgikus lelkületének. Szükség van tehát bizonyos korrekciókra. A készülő dokumentum első része az imával, második része pedig a liturgikus képzéssel foglalkozik. Mindkettő szükséges és hasznos a szerzetesek, szerzetesnők számára – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Franc Rodé bíboros, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának prefektusa.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 5. szombat, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Adventben

A világvégén lesz Krisztus második eljövetele is. Az Egyház várja, hogy Urunk, Jézus újra eljöjjön, és láthatóan mindig velünk legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube