Szent Ágnes ünnepén bemutatták a pápának a megáldott bárányokat

1527649.jpgKovács Ágit drága kolléganőnket, Madarasi Ágnest és Szökefalvi Ágnest nagylelkű támogatóinkat és minden Ágnes lányunkat, kollégánkat, támogatónkat, Isten áldja meg jósággal, de szálljon rájuk a pápa áldása is bőséggel,

Csaba t.

Január 21-én mutatták be XVI. Benedeknek a Szent Ágnes liturgikus emléknapja alkalmából a szentről elnevezett római bazilikában délelőtt megáldott bárányokat. A Szentatya hétfőn délelőtt 11 órakor kezdte meg az audienciák sorát. Először Angelo Bagnasco bíboros, Genova érseke, az olasz püspöki konferencia elnöke járult a pápa elé.
A pápa ezt követően folytatta az olasz püspöki konferencia ad limina látogatást végző főpásztorainak egyenkénti fogadását. Öt calabriai püspökkel találkozott a pápa.
Az Apostoli Palotában mutatták be Benedek pápának a Szent Ágnes liturgikus emléknapja alkalmából a szentről elnevezett, a Via Nomentanán található római bazilikában délelőtt megáldott bárányokat. Ezeknek az állatoknak a gyapjából készül a metropolita érsekek számára a pallium.
A pallium liturgikus méltóság és joghatósági jelvény, amelyet csak a pápa és az érsekek viselnek templomaikban és egyházmegyéjük területén. Fehér gyapjúból készül, amelyen hat fekete selyemből rászőtt kereszt látható. A pallium átadásának rítusát a Szentatya végzi minden év június 29-én Szent Péter és Szent Pál ünnepén.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube