Természetes vitaminok a bőrnek

gyümölcsökMinden testrésznek – különösen az arcbőrnek – szüksége van vitaminokra. A következő házilag is elkészíthető készítmények és pakolások jótékony hatással vannak a száraz, zsíros vagy éppen fáradt bőrre.

 

 

A vitaminok megvédik a bőrt a szabad gyökök támadásával szemben, melyek köztudottan idő előtti öregedését idéznek elő. Abban az esetben, ha nincs időnk kozmetikai kezeléseket igénybe venni, bőrünk védelmében jól jöhet néhány természetes csodaszer.

Diós arcradír: az E-vitaminos arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket és kinyitja a pórusokat. A jól letisztított bőrt hetente két alkalommal dörzsöld át darált dióval, majd bő vízzel öblítsd le.
Citrusfélék a dekoltázsra: a kebeltájék érzékeny bőre még inkább hajlamos a ráncosodásra. A C-vitamin megőrzi a bőr rugalmasságát. Ennek érdekében használj gyakrabban narancs, citrom és kiwi pakolást. Miután a gyümölcsöket vékony szeletekre vágtad, 10 percig tedd a dekoltázsra, majd öblítsd le és kend be testápolóval.
Dió és áfonya a kéznek: az érzékeny kéznek szüksége van E-vitaminra. Kavarj el egy pohár joghurtot, 4 kanál kukoricaolajjal, és 50 g darált dióval. Hetente kétszer kend be vastagabb rétegben a kezed, majd 15 percig hagyd hatni, aztán mosd le.
Sárgarépa pakolás a szemre: az A-vitamin tartalmú maszk, pakolás, kitűnő hatással van a szemkörnyéki érzékeny bőr ápolására. Leginkább a száraz bőrre ajánlott, de segítségével megelőzhető a rácok kialakulása. Keverj össze 2 kanál friss joghurtot, 4 kanál sárgarépalével, és az így nyert masszát vékony rétegben kend el a szem környékén. 10 perc elteltével mosd le. Egy ehhez hasonló massza, a hát területén is alkalmazható. A-vitaminnal megelőzhető a bőr zsírosodása, valamint a mitesszerek és a pattanás kialakulása. Keverj össze 5 kanál joghurtot, 5 kanál reszelt répával majd kend be a hátad és hagyd, hogy jótékony hatását hozzávetőleg 15 percig kifejthesse.
Spenót a bőrkeményedésre: erre leginkább az A-vitamin készítmények, krémek a legmegfelelőbbek. Ehhez 250 g tehéntúrót kell hozzávetőlegesen egy maréknyi apróra vágott spenóttal elkeverned, ezt oszlasd el a bőrön, majd 15 perc elteltével, öblítsd le és puhító krémmel kend be.
Tojás és tehéntúró az ajkakra: az A-vitamin puhítja az ajkat. Egy tojás sárgáját keverj el egy kanál túróval, vastagabb rétegben kend szét az ajkadon, majd 10 perc után mosd le.
Eper és kiwi az arcbőrnek: szeletelj fel egy kiwit és néhány epret, majd kenj az arcodra kevés joghurtot, és tedd rá a gyümölcsöket. A pakolást követően bőröd frissnek és üdének érezheted.
Szatmar.ro