"Az iraki keresztényeket a halál tartja össze"

Image„A halállal való mindennapos szembenézés még inkább egyesíti az iraki keresztény közösséget hazájában és külföldön is. Szomorú látni, hogy a halál tartja össze az iraki keresztényeket" – állapította meg Douglas Dawood Al Bazi bagdadi káld katolikus pap.

 

Adel Juszef szír-ortodox pap meggyilkolását kommentálva Douglas Dawood így fogalmazott: „Miért ölték meg? Csak azt tette, mint az eddigi vértanúk: azt a békét és igazságosságot hirdette, amelyet az elmúlt öt év során némely politikai és vallási csoport nem volt fontos, és most sem az."

 „Tudni kell – folytatta –, hogy az iraki keresztény közösség számára az Egyház az egyetlen közösség, a pap pedig a közösség szíve. Ha erre a szimbólumra csapást mérnek, az emberek elmenekülnek földjükről, a papok viszont ott maradnak mindazokkal, akik nem tudják elhagyni otthonukat."
 „Furcsa látni azokat a katonai egységeket – mondta végül Douglas, akit 2006-ban elraboltak és kilenc napig fogva tartottak –, akik úgy vonulnak fel, hogy egyik kezükben olajágat, másikban fegyvert tartanak, míg a keresztények egyik kezükben olajágat, másikban gyertyát tartanak, amelyek az iraki keresztény világot jelképezik – írja a SIR. 
Magyar Kurír