Morvai Krisztina lesz a Jobbik listavezetője az EP választásokon

ImageBombahír jelent meg a Magyar Hírlap mai számában. Lapunk információi szerint Morvai Krisztina fogja vezetni a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáját az európai parlamenti választásokon.

 

 

 

 

Sokakat tartott már lázban a tény, hogy Morvai Krisztina és Vona Gábor országjárásra indul. Olvasói levelek százait kaptuk, amelyek érdeklődtek a pontos helyszínek és időpontok iránt, kifejezték örömüket és bátorították a kezdeményezést. Morvai Krisztina lépése minden bizonnyal alapjaiban rengetheti meg a hazai jobboldal megkövesedett struktúráit, kihatva az egész magyar közéletre. A büntetőjogász népszerűsége és közéleti tevékenysége alapján ugyanis a társadalomban egyre növekvő, alulról jövő kezdeményezések vezéralakjává nőtte ki magát. Ezzel a folyamattal párhuzamosan pedig hatalmas erősödést produkált a Jobbik is, amely így a nemzeti oldal pártreménysége lett. Morvai Krisztina bizonyára kijut az EP-be, amelynek a további következményeit nem igen kell magyarázni senkinek.

Morvai, az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának docense, korábban az ENSZ nőjogi bizottságának és az Európai Emberi Jogi Bizottságnak is tagja volt. Itthon a két évvel ezelőtti őszi események idején került reflektorfénybe, amikor felemelte szavát a rendőri brutalitás ellen. A tüntetések és a rendőri fellépések elemzésének érdekében 2006. november 15-én életre hívta a Civil Jogász Bizottságot, amelynek tavaly februárra elkészült jelentése Gyurcsány Ferencet nevezte meg az események felelőseként, mint aki utasította a rendőri vezetőket az erőszakos és jogsértő intézkedésekre.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a 2009-es EP-választás sorsfordító lesz a párt életében, mert egy évvel a parlamenti választások előtt meg tudják mutatni magukat a közvéleménynek. Fontos szempont az is, hogy olyan európai politikai szövetségeseket találjanak, amelyekkel együtt tudnak majd működni. Morvai Krisztina és Vona Gábor szeptembertől közösen indul országjáró körútra.
magyarhirlap.hu