Keresztényellenes filmek készülnek Hollywoodban

ImageMég nem csillapodott le teljesen a Da Vinci-kód körüli felháborodás, amikor Hollywoodban újabb hitellenes tartalmú filmek készülnek.

 

 

 

 

 

 

Johnny Depp a rendezője és a főszereplője a Rex Mundi című képregény készülő filmváltozatának, amely Jézus állítólagos leszármazottairól szól, akik a Szent Grál keresésére indulnak. Az 1930-as években játszódó film elképzelt történelmi háttérbe illeszkedik, amelyben Luthert kivégezték, nem volt reformáció, s a katolikus egyház az inkvizíció segítségével egyeduralmat gyakorol. A film nemcsak abban hasonlít majd Dan Brown bestsellere, a Da Vinci-kód filmváltozatához, hogy szereplői Jézus leszármazottai, hanem abban is, hogy fontos szerepet játszanak benne a titkos társaságok, jelen esetben a templomos lovagok.

Szintén képregény alapján készül a Magdaléna című film, amelyben Jenna Dewan ugyancsak Jézus és Mária Magdolna állítólagos leszármazottját alakítja majd. A főhős egy titkos társaság tagjaként hősiesen szembeszáll a gonosz hatalmakkal. A történet azonban nem mese; a Magdaléna-történetek a sötétség világában játszódnak – írja a cbn.com.
A Religulous (jelentése kb. Vallásoska) című dokumentumfilm az ateista bestsellerek (God is Not Great, The God Delusion stb.) „hagyományát" folytatva próbálja bizonyítani, hogy a felsőbb hatalomba vetett hit nemcsak ostobaság, hanem ártalmas is az emberiségre nézve. A film nem csupán keresztény-, hanem hitellenes: nyíltan támad mindent, ami az istenhittel kapcsolatos.
Mi a helyes keresztény magatartás azokkal a filmekkel kapcsolatban – mint az említetteken kívül pl. a Harry Potter-sorozat vagy a Túl a barátságon –, amelyeknek tartalma összeegyeztethetetlen a keresztény tanítással, vagy amelyek kimondottan hitellenesek? – teszi fel végül a kérdést a cbn.com cikkírója. Használjuk ki a lehetőséget – javasolja –, hogy ezek alapján elbeszélgethetünk másokkal a hitről! Ügyeljünk azonban, nehogy túlságosan indulatossá tegyen a hitünk elleni támadás! Ha haragtól elvakultan reagálunk, megeshet, hogy nem értjük meg a feltett kérdések lényegét, és elszalasztjuk egy esetleg sorsfordító beszélgetés lehetőségét. Ne haraggal, ne elítélően, hanem az igazság erejével szóljunk az igazi Jézusról!
Magyar Kurír