800 milliót keres évente a szerzetes

ImageÉvi 4,5 millió dollárt keres egy egyesült államokbeli szerzetes internetes üzleti vállalkozásával. 

 

 

 

A kitűnő üzleti érzékkel megáldott pap azonban egyetlen dollárt sem tart meg magának, az összes pénzt a rendház fenntartására és jótékony célokra fordítja.

Bernard McCoy az Egyesült Államok legrosszabbul kereső cégvezetője. Dollármilliókat keres cégével, magánjövedelme viszont egyáltalán nincs.
A wisconsini Our Lady of Spring Bank cisztercita kolostor szerzetesének üzleti karrierje akkor kezdődött, amikor a rendház nyomtatójából kifogyott a festék. Az interneten keresgélve azt tapasztalta, hogy a festékek ára nagyon sokat emelkedett. Ezért létrehozott egy saját oldalt, a LaserMonks.com-ot, ahol kedvezményes árú, nyomtatókhoz való termékeket kezdett árusítani.
Nem a nyereség hajtja
Az üzlet annyira sikeres lett, hogy Bernard atya bevételei teljes egészében fedezik a kolostor évi 150 ezer dolláros (27 millió forintos) költségvetését, és a vállalkozás ezenkívül 4,5 millió dollárnyi (800 millió forintnyi) profitot is termel. A szerzetes a keresetéből egyetlen dollárt sem tart meg, hanem az egészet jótékony célokra fordítja.
A profit elosztásáról internetes vásárlói véleményét is kikéri. Így az adományok egy része vietnami árvák számítógépes oktatására, szegény családoknak megy.
Bernard atya, mielőtt szerzetes lett, asztrofizikát hallgatott az egyetemen. Már akkor bizonyságot tett kivételes üzleti érzékéről: másodévesen már egy kereskedelmi vállalkozásba kezdett.

A kolostor anyagi helyzete kifejezetten rossz volt, mielőtt a teológiai, filozófusi végzettséggel is rendelkező, számos mai és antik nyelvet beszélő szerzetes a rendházba került. Már az is nagy gondot okozott, hogy kifizessék a számlákat. A szerzetesek, akik nem fogadtak el adományokat, gombatermesztésből és golfpályaépítésből tartották fent magukat.

DELUXE MAGAZIN  

 

Image