Megnyílt a papok évének honlapja

Június 19-én, Jézus Szentséges Szíve ünnepén, a papok évének kezdetén új honlapot indított a Kléruskongregáció.

Claudio Hummes bíboros, a kongregáció prefektusa a papokhoz intézett üzenetében ismertette az új honlap megjelenésének szempontjait.
Három hónapja jelentette be Benedek pápa a papságnak szentelt évet, és azóta intenzív előkészületek folytak, hogy ez a „kegyelmi idő” a hűség, az apostoli munka és benső megújulás gyümölcseit teremhesse.
A Kléruskongregáció, követve az idők jeleit, különleges módon szeretné segíteni a papokat ebben az évben, többek között az új honlappal, amely ezen a linken található: www.annussacerdotalis.org.
A honlap anyaga hat nyelven: franciául, angolul, olaszul, spanyolul, portugálul és németül olvasható, illetve hallgatható.
Állandó rovatai: az arsi plébános élete, szent papok életrajzai, az egyházatyák tanítása, a Tanítóhivatal és tanítása, tanulmányok a papság teológiájáról és spiritualitásáról, papok imádságai, a Kléruskongregáció prefektusának üzenetei és titkárának megfontolásai.
A honlapon a „Hírek” rovatban olvashatók a Szentatyának a papok évét meghirdető, majd megnyitó levelei, valamint a napi lelki gondolatok.
Emellett egy multimédiás szolgáltatás videofelvételek segítségével teszi láthatóvá és hallhatóvá XVI. Benedek pápának a papok évével kapcsolatos megnyilatkozásait.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír