Óriási árhullám Székelyudvarhelyen

Óriási árhullám érte el Székelyudvarhely keleti részét. Elszakadt a szejkefürdői gát, a másfél méteres víz a kicsi állomásnál elérte a vasútvonalat. Kadicsfalván a Bosnyák patak öntött ki, de gondok vannak más Székelyudvarhely-környéki falvakban is, mint Ülke, Szenttamás, Malomfalva, Bögöz. Udvarhelyen kérik az emberek segítségét, a város szombatfalvi része el van zárva a külvilágtól, nem közelíthető meg egyik útról sem.


Óriási árhullám Székelyudvarhelyen

Az utcákon méteres víz hömpölyög, de amíg az ár nem vonul le, nem lehet semmit tenni. Az autókat több utcán keresztül is magával sodorta. Bikafalván minden házban bent van a víz, Bogarfalván nem lehet a faluból kijönni. Szejkén is bentrekedtek az emberek, elvették az áramot, elzárták a gázt, mert állítólag elszakadt egy gázcső is. Mogyorósról, Szentlélekről és Décsfalváról szintén jelentős árvízkárokat jelentettek. Décsfalván elszakított egy nagy hídat is a víz. Hodgyán a háztetőkre menekültek az emberek, de onnan már hova?... A víz egyelőre csak nő. (szerk.)

Fotóval: http://erdely.ma/hirek.php?id=12240


HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 19. kedd, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube