A Haiti iránti szeretet

„A Haiti iránti szeretet” – P. Federico Lombardi SJ heti „Octava Dies” jegyzete.

Az egész világ megrendülve hallgatja a Haiti népességet ért tragédia tudósításait, a több tízezer áldozatról beszámoló híreket, a csapástól sújtott temérdek polgárról szóló számadatokat, a mentés megszervezésével kapcsolatos nehézségeket egy ilyen zűrzavaros helyzetben, egy nemzet szívszaggató fájdalmát mely már így is a föld legszegényebbjei közé számított.
Az egyházat közvetlenül is fájdalmasan megérintette a katasztrófa, hiszen megannyi híve életét vesztette, kezdve a főváros érsekétől, s egy sereg tevékenysége is romba dőlt. A Szentatya azonnal felemelte hangját, szolidaritásra buzdított mindenkit, mire számos ország, legfőképp a szomszédosak rögtön reagáltak.
Így remélhetjük, hogy ez alkalommal is, mint már oly sokszor a múltban, a tragédia alkalmat adhat az együttérzés és a szeretet széleskörű kifejezésére. Ez a nagylelkű és tiszta szeretet lehet talán az egyetlen igazi vigasz, az egyetlen válasz erre a hatalmas fájdalomra.
Egy pap így fogalmazott: „Mi haitiak hozzá vagyunk szokva a katasztrófákhoz; ha nem természeti csapások, akkor politikai vagy egyéb dolgok rázzák meg az országot. De a nép minden alkalommal ismét remélni kezd, mely egy keresztényi remény. A haiti emberek számára a szeretet erősebb mindennél.”
Sok szociális és pasztorális munkás, a szolidaritás hitvallói haltak már meg a haitiekkel együtt ezekben a napokban, mondhatjuk, pusztán szeretetből. De tovább kell folytatnunk a remény és a szeretet újraélesztését, nem csupán a haiti népben, hanem a világ szegényeiben és szenvedőiben is.
Vatikáni Rádió

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 19. kedd, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube