Bővebben: Erős bástya a szórványbanMagyarországi segítséggel tovább épül a mezőségi csángó kollégium, mivel a román államtól nem kapnak támogatást.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyocsomafalvi-csango-napok/thumbs/szimpadi.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyergyocsomafalvi-csango-napok/thumbs/szimpadi.jpg

Bővebben: Csángó nap CsomofalvánA IV. Gyergyócsomafalvi Csángó Napokra kaptunk meghívást a múlt hét végén, a Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány, a Köllő Miklós Általános Iskola és a Csomafalvi Székely Tanács szervezésében.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Pusztinan-jart-a-mikulas!/thumbs/kep1.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Pusztinan-jart-a-mikulas!/thumbs/kep1.jpg

Bővebben: Pusztinán járt a Mikulás!Szombaton délután, kicsik – nagyok összegyűltünk a pusztinai Magyar Házban, ahol Ádám Gyula Pusztinában készült fotói kerültek a falra.

Bővebben: Kalibázó csángó népéletHa május első napjaiban a kalibázáshoz még lázasan készülődtek a gyimesi csángó családok, most egyre többen térnek vissza otthonaikba a havasokban található nyári szállásaikról.

Bővebben: Újabb kitelepítések MoldvábanTegnap is folytatódtak a kitelepítések az árvíz sújtotta moldvai vidékeken, ezzel 15 ezer fölé emelkedett a természeti katasztrófa miatt otthonukból távozni kényszerülők száma. Tovább súlyosbodott az árvízhelyzet tegnapra Moldva északi részében. Bákó megyében a Szeret vízszintje rekordmagasságot ért el: a vízügyi szakemberek 2676 centiméteres vízmagasságot mértek, ennyire még sohasem emelkedett a folyó szintje.

Konferencia kezdődött csütörtökön Veszélyeztetett örökség, veszélyeztetett kultúrák címmel a csángóföldi Bakóban. A rendezvényt levélben köszöntötte Sólyom László, aki írásában úgy fogalmazott: a csángók a magyar kultúra leginkább veszélyeztetett része, ennek ellenére növekszik a magyaroktatásban részt vevő fiatalok aránya. A köztársasági elnök aggasztónak tartja viszont, hogy a magyar nyelv oktatásának finanszírozása szinte kizárólag magyarországi támogatásokból történik, abban a román állam nem vállal szerepet.


Bővebben: Csángó gyermekek alkotásai SepsiszentgyörgyönKiállításmegnyitóra indultunk pénteken Sepsiszentgyörgyre, ahol a Míves házban frumószai és pusztinai gyermekek munkáiból nyílt kiállítás a különböző eljárásokkal létrehozott művekből. A paraszti kultúrában használatos üvegképtechnikától, a rongybábukészítésen át, az ikonra emlékeztető falapra való festésig, maradék anyagok falvédőre varrásától, illetve a hagyományos papírra festéstől a plasztikai munkák készítéséig. Agyag domborművek, viaszból készült szobrok, gipszlenyomatok, kis zászlók  kerültek a falra, asztalra, illetve a frumószai fotóklub alkotói színes és fekete-fehér fotókat állítottak ki.


Bővebben: Berecz András PusztinánMozgalmas hónap lett a március Pusztina életében. Megünnepeltük a nőket, tojást festettünk, eltelt a Húsvét és az elmúlt hétvégén két nevezetes esemény is történt. A frumószai szavalóversenyen mindkét diákunk kiválóan szerepelt, a kicsiket Laslau Cristina Bianca, másodikos tanuló képviselte. A nagyoknál Sabau Anca Cristina, ötödikes szavalónk második helyezést ért el a tizenhat versenyző közül Horváth István „Tornyot raktam” című versével.

Bővebben: Megtört a jég CsángóföldönJúlius 2-án, hétfőn reggel fél kilenckor négy pap közösen mutatott be magyar misét Lujzikalagorban. Mindannyian kalagori származásúak és Gyulafehérváron végezték teológiai tanulmányaikat.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 21. szerda, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube