Schumacherék a dévai gyerekekért fociznak

A Magyar Nagydíj előtti szerdán, július 27-én Budapesten, a Puskás Ferenc-stadionban játszik jótékonysági bemutató mérkőzést a Michael Schumacher vezette Formula-1-es válogatott a magyar All-Star-válogatottal. A 20.15-kor kezdődő találkozón pályára lép Baumgartner Zsolt, az első magyar Formula-1-es pilóta, aki ily módon - ha már nem tagja a száguldó cirkusz mezőnyének - újra egy pályán lesz látható a tavalyi kollégákkal. Csak ez egy másik sportág…

 

Michael Schumacher már sokszor bizonyította, hogy a labdával sem bánik rosszul

A Formula-1-es válogatott és a magyar All-Star-csapat mérkőzésének teljes árbevételét jótékonysági célokra fordítják, mégpedig úgy, hogy a Michael Schumacher nevével fémjelzett alapítvány harminc százalékot az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete, az Unesco számlájára utal át, a fennmaradó hetven százalékot pedig az SOS Gyermekfalu és a határon túli magyar gyerekeket támogató Dévai Szent Ferenc Alapítvány kapja meg.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarországon még nem volt olyan esemény, amelyen aktív sportoló világsztárok egyszerre, együtt ilyen nagy számban felléptek volna. A Formula-1-es válogatottban Michael Schumacher és Baumgartner Zsolt mellett pályára lép majd a világbajnokság összetett pontversenyében vezető spanyol Fernando Alonso, az olasz Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi, illetve a múlt nagyjai közül Ricardo Patrese és a száguldó cirkusz rajongói által szintén jól ismert Ivan Capelli.

Baumgartner Zsolt egyébként vasárnap Magny-Cours-ban, a Francia Nagydíjon járt, ahol több pilótával is beszélgetett a július 27-i alkalomról. Baumgartner elmondta: minden tavalyi versenyzőtársa nagy örömmel vállalta el a felkérést. Egyúttal elhozott magával egy személyes üzenetet is a hétszeres világbajnok Michael Schumachertől, és azt fel is olvasta a sajtótájékoztatón.

A Formula-1-es válogatott fenállása során eddig már 13 millió euró összeget futballozott össze a világ minden pontján. A szervezők remélik, hogy a budapesti fellépésük ugyanolyan sikeres lesz és ugyanolyan érdeklődést vonz majd, mint a világ bármely pontján.

A mérkőzésre szóló belépők egységesen 600 forintba kerülnek majd, a budapesti Sugár-üzletközpontban szerdától, az ország többi pontján jövő hétfőtől lehet hozzájutni a jegyekhez. Aki nem jut ki a Puskás Ferenc-stadionba, az a Duna Televízióban élőben is megtekintheti az eseményt. A magyar All-Star-válogatott összeállítása még nem ismert.

Szerző: NSO Forrás: Nemzeti Sport Online