Két éves a Csíkianyák levelező listája

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_csakegy-k.jpgKöszönöm a jókívánságokat, mire megírom az összefoglalást, már 20-a van, de megígértem:-).

A Csíkianyák lev.lista 2009. okt. 18-19-én született, amikor fiunk világrajövetele előtt 5 héttel fészekrakási ösztöneimet éltem, és első fázisban a szűk baráti körömből kerültek ki a meghívott édesanyák. Aztán a csoport bővült, mire félévesek lett a lista, 230 főt számoltunk, egy évesen pedig nagyjából 350-et.
Akik elsőkként csatlakoztak sok színes élményben részesülhettek, voltak heves viták egyik-másik témáról, szervezési, moderálási békétlenkedések, de immáron visszatekintve azt mondhatom, így kovácsolódhat össze egy többé-kevésbé ismerős-ismeretlen csapat, nem beszélve arról, hogy azon a két apán kívül, akik egyedül nevelik gyereküket,és úgy gondoltuk, hogy mindenképpen közöttünk van a helyük, mára már 601 főt számolunk, vagyis 599 nőőőőt:-) egy helyen.
A lista elsősorban a Csíki-medencében élők információcserélő, tapasztalat-megosztó, családi, babás, mamás, gyerekes programokat megosztók virtuális találkozóhelye, másodsorban az innen elszármazott, vagy ide letelepedett anyukák helye, de mindig is létezett konkrét közös találkozóhelyünk, először 2009 október végétől a Zsombori Gabó által felajánlott Petőfi utcai Kaptárban tartottuk találkozásainkat, gyerekeink szülinapi ünnepléseit, tematikus foglalkozásainkat az ünnepekre készülődve, különféle meghívottaink fogadását, vagy csak a kötetlen hangulatban zajló babás-mamás találkozásainkat, majd a sors kezének köszönhetően (és a szervezésnek is természetesen:-)), éppen egy utolsóelőtti Kaptáros meghívást követően, Böjte Csaba atya felajánlásában, 2011. január 8-án ünnepi mise után átvehettük a Müller utcai Albert atya-ház kulcsát, mely a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tulajdona, és rendeltetésétől számítva mindig segítséget kívánt nyújtani más önkéntesi munkákat szorgalmazó civilszervezeteknek is. 3 havi egyeztetés után, nagyjából a lev.listás kapcsolatoknak köszönhetően, kialakult egy 12 főből álló csapat, akik megalapítottuk a Csíki Anyák Egyesületét, és egyesületünk március elejétől jogerősen végzi önkéntesen, önzetlenül munkáját, ezekről az eseményekről többé-kevésbé tudtok már.
A listát is az egyesület működteti, és folyamatosan megpróbálunk a többség "kedvében" járni, újítani, frissíteni, megmaradni a lista eredeti céljainál. Ebben megértéseteket, türelmeteket köszönjük.
A statisztikai fonalat újra felvéve, számolásaim alapján az utóbbi egy évben kb. 250 anyuka jelentkezett, ill. kapott meghívást a listára, 5-6 személy hagyott el minket, 26 meghívottunk volt, 15 gyerekfoglalkozás, számtalan babás találkozás az Albert házban, 4 koncertünk, egy tüntetésünk decemberben, 2 nagyobb rendezvényünk (Születés hete májusban és Babahordozás hete okt-ben), de voltunk társszervezők a Gyereknapkor és a III., IV-ik Székelyföldi Családok Napján, résztvettünk egy utcai helyezetelemzésen (Walking Audit áprilisban a HMT Környezettakarékossági osztályával), de
hártom ízben gyűjtöttünk aláírásokat is különféle jogaink védelmében, és több híresebb rendezvényen képviseltettük magunkat, köztük a Szent Antal-napi gyermek- és liliomáldáson, Ezer Székely Leányon, Tusványoson, Városnapokon, de Hidegségben is.
Programjainkat igyekszünk bővíteni, az Albert atya-ház adta lehetőségeket maximálisan kihasználni, így jelenleg működik a Simó Márti-által vezetett ZeneBölcsi (mondókázás, gyerekdalok tanítása kicsiknek), és ZeneOvi ("színeskotta"-módszer megtanítása kiscsoportos, és nagyobb gyerekeknek), de van szülésfelkészítőnk is, mely Aranyóra címmel zajlik, és Vitos Marika kétgyerekes édesanya tartja, hamarosan újraindulnak a foglalkozások is, irodalmi körök a nagyobbaknak (Emő, Ruki és Tőzsér Kinga segítségével), de lesznek hordozós talákozások is (Tarczali Mónika és Elekes Olgi), babatorna, masszáz, és periódikus szűrések gyógytornászok beavatásával. Törekszünk.
Tudom, hogy az egyesület és a lista majdnem súrolja egymás határait, tul.képpen két testvérről beszélgetünk projekt szinten, akik igazából ikrek, csak időben megoldhatatlan volt a párhuzamos elindításuk, menedzselésük, de mindenképpen kiegészítik egymást.
Az eseménytárat megtaláljátok a Database alatti Csíkianyás eseményTÁR <http://groups.yahoo.com/group/csikianyak/database?method=reportRowstbl=13> táblázatban, igyekszem frissíteni időnként.
Észrevételeiteket, véleményeteket várjuk továbbra is, üdvözlettel a moderátori csapat nevében (Boros Kinga, Czirják Mesi, Tamás Júlia és Zsombori Gabó), ISTEN ÉLTESSEN minden csíkianyás csíki édesanyát!
Bea
BeaT.
CsAkEgy szitizen
0740068003

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube