Isten Irgalmasság otthon karácsonyi ajándék

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_advent.2.jpgE kis filmmel, és e pár gondolattal kívánok a szívedben lévő irgalmas szeretet kibontakozásához egy nagyon eredményes, áldott új évet!

 A mi Urunk Istenünk, a szentírás szerint egyetlen helyen ujjongott fel örömében: Az evangélium azt írja, hogy a mester szétküldi kettesével a hetvenkét tanítványt, és meghagyja nekik, hogy aranyat, ezüstöt ne vigyenek magukkal, de vigasztalják a szomorúakat, bátorítsák a csüggedteket, gyógyítsák a betegeket, egyszóval legyenek jók, tegyenek jót a testvéreikkel. Jézus egyedül otthon marad és imádkozik szelíden a társaiért. Aztán a tanítványok elkezdenek lassan vissza szállingózni, és felszabadult boldogsággal, egymás szavába vágva mesélik, hogy milyen sok jót tett általuk az Isten... Jézus egy darabig hallgatja, majd örömében felujjong és elkezdi áldani a Mennyei Atyát, ki kinyilatkoztatta a jóság, az örömszerzés örömét a „kicsinyeknek”! A megváltás lényege, felszabadulni a szeretetre, a jóságra! Mikor Jézus látja, hogy az emberiség képes önzetlenül szeretni, jónak lenni, akkor örömében felujjong, mert látja, hogy a teremtés, a megváltás nagy műve célegyenesben van. Látja Krisztus, hogy Isten legszebb vonása, a szeretet és a jóság ott ragyog a teremtmény, az ember arcán...
Hiszem, hogy Jézus Krisztus most is örömében ujjong, hisz látja az Ő Irgalmas szeretetéről elnevezett gyermekvédelmi központ lakóinak a jóságát!! És látja azt is, hogy Szovátai otthonunkba befogadtak a gyerekek, kollégák a decemberi fagyos utcáról egy anyát három gyerekével, és azt is látja az Isten, hogy megyesi nem rég nyílt házunkba szintén az Ő nevében befogadtak hat apró bajbanlévő gyermeket!!  Büszke örömmel sorolhatnám tovább mindazt mit gyermekeink, kollégáink tettek, tesznek a kis Jézus karácsonyfája alá! Boldog vagyok én is, mert a gyermekeink, kollégáink a jóság semmihez nem fogható finom izét, lelkünket tápláló erejét megtapasztalva, maguktól járják csillogó szemekkel Krisztus urunk nyomában az Evangéliumi útját, azt az utat, mely az égbe vezet!
E kis filmmel, és e pár gondolattal kívánok a szívedben lévő irgalmas szeretet kibontakozásához egy nagyon eredményes, áldott új évet!
Szeretettel,
Csaba t.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gonoszt, a sötétet nem Isten teremtette. A sötét a fény hiánya, a gonosz a szeretet hiánya. A gonosz lélekben nincs jelen a szeretet, az Isten, mert tudatosan kizárja Őt. Isten senkitől nem vonja meg áldó fényét, mi magunk zárkózunk be a fény elől, választjuk a sötétet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház azt tanítja

Az Egyház azt tanítja, hogy a Szűzanyát Isten testestől-lelkestől felvette az égbe.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube