Isten Irgalmasság otthon karácsonyi ajándék

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_advent.2.jpgE kis filmmel, és e pár gondolattal kívánok a szívedben lévő irgalmas szeretet kibontakozásához egy nagyon eredményes, áldott új évet!

 A mi Urunk Istenünk, a szentírás szerint egyetlen helyen ujjongott fel örömében: Az evangélium azt írja, hogy a mester szétküldi kettesével a hetvenkét tanítványt, és meghagyja nekik, hogy aranyat, ezüstöt ne vigyenek magukkal, de vigasztalják a szomorúakat, bátorítsák a csüggedteket, gyógyítsák a betegeket, egyszóval legyenek jók, tegyenek jót a testvéreikkel. Jézus egyedül otthon marad és imádkozik szelíden a társaiért. Aztán a tanítványok elkezdenek lassan vissza szállingózni, és felszabadult boldogsággal, egymás szavába vágva mesélik, hogy milyen sok jót tett általuk az Isten... Jézus egy darabig hallgatja, majd örömében felujjong és elkezdi áldani a Mennyei Atyát, ki kinyilatkoztatta a jóság, az örömszerzés örömét a „kicsinyeknek”! A megváltás lényege, felszabadulni a szeretetre, a jóságra! Mikor Jézus látja, hogy az emberiség képes önzetlenül szeretni, jónak lenni, akkor örömében felujjong, mert látja, hogy a teremtés, a megváltás nagy műve célegyenesben van. Látja Krisztus, hogy Isten legszebb vonása, a szeretet és a jóság ott ragyog a teremtmény, az ember arcán...
Hiszem, hogy Jézus Krisztus most is örömében ujjong, hisz látja az Ő Irgalmas szeretetéről elnevezett gyermekvédelmi központ lakóinak a jóságát!! És látja azt is, hogy Szovátai otthonunkba befogadtak a gyerekek, kollégák a decemberi fagyos utcáról egy anyát három gyerekével, és azt is látja az Isten, hogy megyesi nem rég nyílt házunkba szintén az Ő nevében befogadtak hat apró bajbanlévő gyermeket!!  Büszke örömmel sorolhatnám tovább mindazt mit gyermekeink, kollégáink tettek, tesznek a kis Jézus karácsonyfája alá! Boldog vagyok én is, mert a gyermekeink, kollégáink a jóság semmihez nem fogható finom izét, lelkünket tápláló erejét megtapasztalva, maguktól járják csillogó szemekkel Krisztus urunk nyomában az Evangéliumi útját, azt az utat, mely az égbe vezet!
E kis filmmel, és e pár gondolattal kívánok a szívedben lévő irgalmas szeretet kibontakozásához egy nagyon eredményes, áldott új évet!
Szeretettel,
Csaba t.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az Úr nem dirigál, tiszteletben tartja személyes szabad akaratunkat, döntéseinket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 3. szerda, Klotild és Cecília napja van. Holnap Bulcsú napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hegyre fel sok út vezethet

Biztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján, bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube