Az ökölvívók beköltöztek az új sportközpontba Gyergyószentmiklóson

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_okolvivoedzes.jpegA 12 évnél fiatalabb sportolók edzettek először a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontban (EGÖSK), majd a nagyobbak is birtokba vették az új, modern létesítményt. Idén további fejlesztések következnek itt, de több mint húsz verseny is vár a fiatal bokszolókra.

Miután múlt év októberében megtörtént az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont hivatalos átadása, még hátravolt néhány ügyintézés a szükséges engedélyek beszerzése érdekében, január 3-án végül elindulhatott a munka a Magyarország Kormánya támogatásával létrejött sportbázison.
Így most már a bokszolók és a nyilvánosság, más sportolni vágyók számára is hozzáférhetők az edző- és fitnesztermek. A létesítmény elsősorban az ökölvívást szolgálja (kimondott cél, hogy a legmagasabb szintre törnek, olimpiákon és más világversenyeken is az elithez tartozó sportolókat neveljenek itt), de előzetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés alapján bárki igénybe veheti a sportközpont adottságait.
Érdeklődni, időpontot egyeztetni a 0741-406415-ös, illetve a 0747-284939-es telefonszámon lehet. 
A Gyergyószentmiklós északi kijáratánál, a Szárhegy felé vezető út közelében található Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontnál idén újabb fejlesztések következnek, jelenleg zajlik az előkészítése a szabadtéri fitneszpark megépítésének. Az itt felszerelésre kerülő sporteszközöket egyszerre harminc személy használhatja majd, és az is elérhető lesz bárki számára – mondta el Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője. Legalább 22 verseny vár a bokszolókra Nyolc-nyolc romániai és magyarországi országos szintű viadal, emellett négy nemzetközi megmérettetésen való részvétel és két saját szervezésű ökölvívóverseny szerepel az EGÖSK idei programjában. Ebben az évben huszonöt sportolójuk indul hivatalos versenyeken az U14-es, az U16-os és az U18-as korosztályban, és ha az U18-asok kiemelkedően szerepelnek korosztályukban (amire jó esély van), akkor már idén bemutatkozhatnak a felnőttek között is. 
Huszár Árpád számításai szerint nyolc gyergyói sportolónak van reális esélye arra, hogy ebben az évben korosztályában bekerüljön a válogatottba és vagy Románia, vagy Magyarország színeiben világversenyen is bokszoljon. Huszár felkérést kapott arra, hogy a romániai junior (U16-os) válogatott edzője legyen, de még további megbeszélések után fog dönteni arról, hogy vállalja-e ezt. Leszögezte, csak akkor mond igent a felkérésre, ha biztos lesz abban, hogy a gyergyószentmiklósi munkát ez nem hátráltatja. Huszár hozzátette, idén Gyergyószentmiklós mint versenyhelyszín felkerül az ökölvívás térképére. Az ifjúsági fiúk romániai bajnokságát itt, az új létesítményben fogják megrendezni, de egy európai versenysorozat egyik állomásának is helyszíne lesz, és további hasonló viadalok rendezési jogának megszerzéséről is egyeztetések folynak.
www.sport.szekelyhon.ro