Első év a Szent Anna házban!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-anna-haz/viewsize/1.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szent-anna-haz/viewsize/1.jpg'

1.jpgElmúlt egy év. Mintha csak most lett volna, hogy nagy izgalomban takarítottunk, rendeztük be a házat és vártuk a gyerekeket. Húsz gyerekkel kezdtük az évet 10 fiúval és 10 lánnyal. A szeptemberi hónap a mindennapi feladatok mellett egymás megismerésével telt.

 

 

A fiatalok világa nagyon érdekes világ, most keresik önmagukat, a helyüket a világban.
Céljaink közé tartozik, hogy olyan nevelést kapjanak, hogy a társadalmunk fontos láncszemeivé váljanak. Fontos, hogy megállják a helyüket az iskola padjaiban, de ugyanolyan fontos, hogy a hétköznapi életben is helyt tudjanak állni.
A gyerekeket az életre is próbáljuk felkészíteni, emberségre, szeretetre, egymásra figyelésre. Esténként összeültünk énekeltünk beszélgettünk. Minden hétfőn Sándor Csaba tánctanár tisztelt meg jelenlétével és segített megtanulni a csárdás lépéseit, néptáncot tanított nekünk. Szerdán a gyerekek barantára jártak, ahol a botforgatás fortélyait sajátították el. Csütörtökön az Egyház keretén belül működő Mécses csapata volt a vendégünk.
A ház körüli munkák sem maradtak el.
A gyerekekkel együtt gazdagítottuk a kamránkat télire. Sikerült zakuszkát, vinettét, szilvalekvárt eltenni, de a savanyú káposzta sem maradt ki.
A lányok hétvégenként a tésztasütés fortélyaiban mélyültek, a fiúk nagy örömére. Év végére érezhető volt, hogy összeforrt a csapat, egy igazi nagy családdá váltunk. Nyáron két tábor vendégei voltak a gyerekek, Cegléden és Sződligeten.
Egy szép és gazdag évet tudhatunk a hátunk mögött, a sok munka nem volt hiábavaló.
Ugyanebben a szellemben szeretnénk folytatni ezt az évet is.
Az idén 18 gyerekünk van, 11 fiú és 7 lány.
Az idén sem marad üresen a kamránk télire. A gazdanapok, őszi vásár keretén belül megszervezett adománygyűjtés ismét a mi pincénket gazdagította. Voltunk Dobóba szilvát és kukoricát szedni. Főztünk szilva ízet, zakuszkát tettünk el és vinettát is.
Voltunk pityóka szedni, vágtunk csirkét és disznót. Hétfőn fognak neki a munkások a fásszínnek, hétvégén a kerítést szeretnénk megcsinálni. A hátsó épületben befejeződtek a munkálatok .Neki fogtunk berendezni a Veronikától kapott bútorokkal, ágyakkal.
Szépítgetjük, építgetjük házunkat és lelkünket. Minden rendben működik.
Szeretettel
Szent Anna ház lakói

{zoomcat catid=1613}