Vendégház őrzi Páter Ervin emlékét

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_PaterErvinvendeghaz.jpgEmblematikus alakja volt Gyergyószárhegy közösségének Ferenc Béla, vagy ahogy a legtöbben ismerték, Páter Ervin ferences szerzetes. Munkájának eredménye ma sok általa megvalósított tárgyban és kezdeményezésben megnyilvánul, él tovább. Mostantól vendégház is őrzi a nevét. A gyermekotthon működését segíti mostantól a Páter Ervin Vendégház

 

A pápalátogatás alkalmával negyvenöt zarándok szállt meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Kájoni János-gyermekotthon melletti vendégházban – ennyi személyt tud fogadni a lakóházból átalakított, felújított létesítmény. A szállásadásból a gyermekotthonnak származik jövedelme, ezzel segítve annak fenntartását. „Levenni egy kis terhet Böjte atya válláról, a működtetési költségek előteremtésében” – mondta Csergő Hajnal, a gyermekotthon vezetője.
Az új vendégház ugyanakkor az otthonban lakók számára szakmai tapasztalatot, munkát is biztosít. Többen vannak, akik pincér, vendéglátós szakon tanulnak a középiskolában, és ez jó lehetőség lesz számukra a szakma elsajátításában is.
Itt tanulnak meg ágyazni, ételt felszolgálni a vendégeknek. Fontos, hogy ne csak az adományokra várjunk, ne mindig csak kapjunk, hanem saját kezünk munkájával érjük el azt, amihez az élethez szükség van – szögezi le Csergő Hajnal. Fotó: Gergely Imre Ervin atya szellemisége töltse be a házat A névadó ünnepségen Böjte atya környékbeli otthonainak számos lakója és magyarországi zarándokok is jelen voltak.
Hallhatták, amint Danguly Ervin gyergyószárhegyi polgármester felsorolta a 97 évet élt szerzetes életének fontosabb állomásait, szolgálati helyeit, meghurcoltatásait és tetteit. „Én Szárhegytől sosem búcsúzom, nem távolodom innen el” – mondta egyszer Ervin atya, és lélekben valóban itt maradt mindvégig, annak ellenére, hogy élete utolsó éveiben Csíksomlyón szolgált.
Böjte Csaba testvér – úgy is mint Ervin atya egyetlen novíciusa – emlékezésében felelevenítette, hogy Ervin atya volt az, aki Szárhegyre hívta őket, akinek köszönhető a gyermekotthon létrejötte. „Szellemisége, lelkülete töltse be a házat, és azokat, akik majd itt megszállnak. Úgy, ahogy minket is átjárt a szelleme, míg köztünk volt. Hogy ennek az ízes beszédű, jókedvű székely embernek a szellemisége, amit Ervin atya hordozott, sose vesszen el erről a földről” – fogalmazott Böjte Csaba.
Fotó: Gergely Imre
www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten miért tűri a sok gonoszságot a földön? Ezt a kérdést sok irányból meg lehet közelíteni: egy édesanya miért tűri, hogy a gyerekei kocolódjanak?! Hiszem, hogy az édesanya soha nem akarja, hogy gyermekei szenvedjenek, egymásnak és maguknak fájdalmat okozzanak. Mindent megpróbál, hogy szeretetével, jóságával rávegye őket arra, hogy egyezzenek meg. Az erőfeszítését sokszor eredmény koronázza, máskor nem. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 22. csütörtök, Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyházra mondják

Az Egyházra mondják azt is, hogy a hívek közössége.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube