„Háztűznézőben” a Szent Klára Egyetemista Lánykollégiumban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_lanyok2014.jpgAz elmúlt hetekben megkeresett bennünket Csatári Melinda, a kolozsvári rádió riportere és megkért hogy készítsünk egy interjút a Szent Klára Kollegiumról, az életunkröl a házban. A riportot ma delután közvetítették a rádióban ezt szeretném megosztani önnel,
Hálás szeretettel,

Plangár Bernadeth

Hanganyag:

A Böjte Csaba testvér által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány több mint ötezer rászoruló gyermekről gondoskodik, országszerte gombamód szaporodó létesítményeiben. 2009 őszén Kolozsváron átadták rendeltetésének a Szent Klára Lánykollégiumot, amelyet 20 egyetemista vett birtokba. A ház egy nyugdíjas hölgy adománya, német és norvég támogatók segítségével újították fel, bútorozták be. Ide olyan egyetemisták költöznek be, akik jól tanulnak, de anyagi gondok miatt nem lenne lehetőségük továbbtanulni. Nemcsak nevelőotthonokból érkező lányokat támogat Böjte Csaba testvér, hanem azokat is, akik saját családjukban nevelkedtek, de szociális helyzetük miatt rászorulnak a segítségre. Csatári Melinda „háztűznézőben” járt a Krizbai (Mărăşeşti) utca 59. alatt található Szent Klára Egyetemista Lánykollégiumban.
www.kolozsvariradio.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gonoszt, a sötétet nem Isten teremtette. A sötét a fény hiánya, a gonosz a szeretet hiánya. A gonosz lélekben nincs jelen a szeretet, az Isten, mert tudatosan kizárja Őt. Isten senkitől nem vonja meg áldó fényét, mi magunk zárkózunk be a fény elől, választjuk a sötétet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház azt tanítja

Az Egyház azt tanítja, hogy a Szűzanyát Isten testestől-lelkestől felvette az égbe.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube