Másodjára jött a kovásznai otthonunkba Maria Basescu asszony

2009 április 25-én szombaton másodszor jött el hozzánk az állam elnök felesége Maria Basescu asszony.

A látogatást előre bejelentették a biztonságiak és az volt a kérésük, hogy ne mondjuk senkinek, így a gyerekek sem tudhatták előre látogatónk kilétét.Noémi ,a románul jól beszélő másodikos Andikát szemelte ki, hogy fogadja velünk együtt a magas rangú vendéget ,egy csokor rózsával és egy "Bine ati venit"-tel
Miután ez megtörtént ajándékokkal szállt ki az autóból amit át is adott személyesen a gyerekeknek. Kinder tojásnak, labdáknak, kis autóknak örvendhettek a gyerekek, a nagyobb lányok pedig próbálhatták is fel Basescu asszony lányainak a ruháit és magas sarkú cipőit. Egy részük ebben az öltözetben ment vasárnap a templomban.
Miután helyet foglalt, Noémi köszöntötte egy pár szóval, majd, kórusunk elénekelt egy Ave Mariát és  a furulyások is két darabot előadtak. Tisztelettel, szívből megtapsolta.
Az első látogatáskor készített fényképeket elhozta és ígérte, hogy az ez alkalommal készítetteket is elhozza a legközelebbi látogatásakor.
A biztonságiak kimentek egy cigarettára, mi pedig meghívtuk egy kávéra  a tiszteletreméltó vendéget. Kávé mellet sima forrásvizet és kalácsot fogyasztott és általános dolgokról illetve a gyerekekről beszélgettünk.
A vendég látást Magyarul köszönte meg, majd kifele menet gyönyörködött a kertünk virágaiba és  ott is készíttetett egy pár fényképet. Csendben távozott .
Egy kedves  jólelkű hölgyet lehet felismerni benne .
A végén bevallotta, hogy  azért ilyen csendes  és hír verés nélküli a látogatása, mert az újságíróknak nem szívesen nyilatkozik.
Kolozsi István, Kovászna