Nagyszalontán befejeződött az idei Magyarok Kenyere-program

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_1479967399_1916-1.jpgHálás szeretettel köszönők minden egyes búzaszemet, a szorgalmas szántóvető emberek, a gazdák jóságát, nagylelkű adományát!! Mostmár rajtunk, a Szent Ferenc Alapítvány munkatársain, önkéntesein a sor, hisz minden falat ropogós kenyeret, ízletes tésztát, finom süteményt,  vidáman csengő kacagássá, szívből jövő igaz szóvá, Istenhez szálló őszinte imává, holnapot, jövőt termő bölcsességgé kell átalakítsunk jóétvágyú gyermekeinkkel!

Isten fizesse a Magyarok Kenyerét, 

Csaba t. 
Az utolsó lisztadományozással Nagyszalontán befejeződött az idei Magyarok Kenyere-program. Az egész Kárpát-medencét átfogó kezdeményezés során mintegy 3000 magyar gazda több mint 510 tonna búzát gyűjtött össze, így az őrlés után 350 tonna liszt áll rendelkezésre karitatív célokra.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleménye szerint a helyben gyűjtött búzából készült 10 tonna liszten felül további 65 tonnát adott át Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége és Győrffy Balázs, a NAK elnöke erdélyi magyar szervezeteknek. Az adomány első szállítmánya, 20 tonna szerdán érkezett meg.
A Pécsről 2011-ben indult Magyarok Kenyere-program fennállásának hatodik évében mintegy 3000 magyar gazda több mint 510 tonna búzát gyűjtött össze, amelyhez a határon túli területek 100, ezen belül Erdély 16 tonnával járult hozzá. „A búza megőrlése után 350 tonna liszt állt rendelkezésre karitatív célokra" – mondta Korinek László, a Magyarok Kenyere mozgalom elindítója az idei programsorozat záróeseményén, Nagyszalontán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a 2013-as megalakulása óta segíti a Magyarok Kenyere-programot, ezen keresztül a rászorulók támogatását, idén pedig már stratégiai partnerként támogatta a kezdeményezés megvalósítását. A kezdeményezés támogatottsága és elfogadottsága évről évre növekszik, ennek köszönhetően minden évben egyre több magyar gazda fog össze a jótékonysági célok érdekében.
A kenyérnek szánt lisztből idén is minden magyarországi megyében osztottak a rászorulóknak, és a kiemelt kedvezményezetteknek a határon túlra további adomány is jutott. Liszt és száraztészta formájában összesen az Erdélyben összegyűjtött 16 tonnányi búzából őrölt 10 tonna liszt mellé 60 – szerdán 20, a következő hetekben további 40 – tonna adomány érkezik a Böjte Csaba ferences szerzetes által 1993-ban alapított Dévai Szent Ferenc alapítvány 82 intézményébe, ahol nagyjából 2200 gyereket nevelnek és gondoznak. További 5 tonna lisztet kap a Bakó Pál által vezetett Szent Erzsébet Egyesület is. Az adományt Herczegh Anita és Győrffy Balázs adta át a Böjte Csabának és Bakó Pálnak.
A Magyar Pékszövetség nevében Septe József karácsonyi kalácsok felajánlásával járult hozzá a Magyarok Kenyere-program sikeréhez és a gyermekotthon támogatásához. Böjte Csaba az eseményen a Gyermekek Barátja kitüntetést adományozta Győrffy Balázsnak, illetve Tóth Bélának, a Gyermelyi Zrt. igazgatójának.
kronika.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A boldogságra vezető út köveire kellene rámutatnunk. Az az ember boldog, aki igazán, tiszta szívvel tud szeretni. Az az ember boldog, aki tiszta szívvel meg tud bocsátani. Az az ember boldog, aki tiszta szívvel és örömmel tud nagylelkű lenni, és bölcsen tud dönteni. Ha a gyerekeinknek ezt az utat megmutatnánk, talán könnyebben rájönnének arra, hogy az »igen«, amit a szeretet útján megfogadunk, akár a házasságban, akár a papságban, az a boldogságra vezető út fontos mérföldköve.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 6. szombat, Norbert és Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Szent Ferenctől kérdezték

Szent Ferenctől kérdezték egyszer, hogy kinek akar szolgálni: az úrnak vagy az alattvalónak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube