Kedves Mikulássá lévők !

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Csatoszegi-mikulas-2011/viewsize/DSCF2198.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Csatoszegi-mikulas-2011/viewsize/DSCF2198.jpg'

DSCF2198.jpgEgy 1700 esztendővel előttünk élő emberre, Szent Miklós Püspökre emlékezve, a mai nap sok milliónyi gyermek kapott ajándékot, akik öröméért, rengeteg sok felnőtt dolgozott, lelkesedett.

 

 

Szent Miklós karrierje egyszerűen bámulatos ! Az ő nevének ünnepén, az ő tettét követve sok millió ember, szerte e nagy világban, azon serénykedett, hogy örömet szerezhessen. Elmondhatjuk, hogy csodálatos mód, ezen a napon rengetegen álltak az öröm és a boldogság szolgálatába. Szent Miklós is a boldogság szolgája volt ! Azt cselekedte, amivel eleget tudott tenni a boldogság kívánalmainak. Őrá emlékezve, mindenkinek az öröm szolgálata jut eszébe.
Az ember, aki a boldogság szolgájává tud lenni, ünnepet tud teremteni a lelkekben az maga is boldog. Azt gondolom, hogy aki boldog akar lenni, annak boldoggá kell tennie másokat. Aki jobban akar élni, annak jobbá kell válnia. Nem élhetünk jobban, ha mi magunk nem leszünk jobbak. Erre tanít Szent Miklós és sokan mások, Isten szolgálatában boldogságot nyert emberek.
Azokra gondolva, akik a gyermekeinket megörvendeztették -gyermekek és felnőttek- a „jóra való törekvés” jut eszembe, mint ahogyan egy tányér láttán egy finom ebédre gondolok.
Adja Isten, hogy aképp tudjunk élni, hogy mirólunk, mindenkinek „a jó” juthassék eszébe.
Isten fizesse a jóságotokat !
A tusnádi ház lakóinak nevében,
Kolozsvári Tibor

{zoomcat catid=1350}