Kilenced Gyermek Jézus Tiszteletére!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_E3852.JPGFerenc pápa Csíksomlyóra való látogatása, pont június elsejére, Gyermeknapra esik! Meg vagyok győződve, hogy ez nem véletlen, hanem a jó Isten különleges ajándéka! 

Miért tekintem Isten ajándékának a Gyermeknapot, a gyermeki lelkületet, azt, hogy Isten gyermekként jött közénk? Megbolydult, háborgó, koravén világunknak nagy-nagy szüksége van az egyszerű, tiszta, vidám gyermeki lelkületre! Ezért egy gyermeket szeretnék a kör közepére állítani példaképül: magát az értünk  gyermekké lett Jézus Krisztust. A nagy Isten közénk jött, de mielőtt egyetlen csodát tett volna vagy bölcs beszéddel tanítani kezdett volna, elment játszani Názáret poros utcáin a gyermekekkel! Kétezer évvel ezelőtt is volt baj, gond elég, de mégis Megváltónk jónak látta, hogy gyermekként együtt kergetőzzön, bújócskázzon az emberek fiaival! Isten írta a megváltás forgatókönyvét, Ő felnőtt fejjel is jöhetett volna közénk, de vidáman, ráérősen, hosszú évekig gyermekként élt ezen a földön, és bennünket is arra biztat, hogy merjünk mi magunk is gyermekekké válni, gyermekké lenni, ha be akarunk lépni az Ő országába!!! 
Ferenc pápa június elsejei, gyermeknapi csíksomlyói főpásztori látogatására, egy kilenced végzésével szeretnénk felkészülni! A kilencedet április első vasárnapján kezdenénk, és a pápalátogatás másnapján, június 2-kán fejeznénk be! Kilenc vasárnapi szentmisében átelmélkednénk a gyermek Jézus mindannyiunk számára utat mutató, szép vonásait! Hétközben ki - ki a maga családjában, munkahelyén próbálja meg a gyermek Jézus szép vonásait magára ölteni! Mindenki bekapcsolódhat programunkba a: www.magnificat.ro oldalon keresztül.  Kilenc gondolatot fogalmaztam meg a gyermek Jézus szép arcát szemlélve, persze tudom, hogy a mi Mesterünk olyan sok szép erényben tündökölt, hogy azt lehetetlen kilenc pontban belesűríteni, de mégis bízom, hogy e kilenced egy mankó lehet azok számára, kik a gyermek Jézus lelkületébe szeretnének bepillantani! 
A kilencedet, minden imát azért ajánljuk fel, hogy Ferenc pápa június elsejét tegye az értünk gyermekké lett Jézus Krisztus emléknapjává! A Csíksomlyói nyeregbe, Ferenc Pápa szentmiséjére szeretnénk 1000 gyermekkel elmenni és együtt imádkozni, hogy ezentúl minden évben, június elseje, a gyermek nap legyen, a gyermek Jézus szép ünnepe és a gyermek Jézus lelkisége újítsameg a hitünket és az egész világot!
Kisebb testvéri bizalommal,  
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda. Nem nagyképűség vagy beképzeltség, hanem a kétezer éves hagyomány ad alapot nekünk arra, hogy elhiggyük, elfogadjuk, hogy anyánk, a Katolikus Egyház krisztusi alapítású, és ez a hit minket boldoggá tesz, erőt ad, segít, hogy Isten mellett döntsünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Elérkezik az óra

Aki két, szabad szemmel nem látható sejtből az anyaméhben az emberi testet összerakja, elég bölcs ahhoz, hogy ezt a kérdést is megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube