Kilenced Gyermek Jézus Tiszteletére!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_E3852.JPGFerenc pápa Csíksomlyóra való látogatása, pont június elsejére, Gyermeknapra esik! Meg vagyok győződve, hogy ez nem véletlen, hanem a jó Isten különleges ajándéka! 

Miért tekintem Isten ajándékának a Gyermeknapot, a gyermeki lelkületet, azt, hogy Isten gyermekként jött közénk? Megbolydult, háborgó, koravén világunknak nagy-nagy szüksége van az egyszerű, tiszta, vidám gyermeki lelkületre! Ezért egy gyermeket szeretnék a kör közepére állítani példaképül: magát az értünk  gyermekké lett Jézus Krisztust. A nagy Isten közénk jött, de mielőtt egyetlen csodát tett volna vagy bölcs beszéddel tanítani kezdett volna, elment játszani Názáret poros utcáin a gyermekekkel! Kétezer évvel ezelőtt is volt baj, gond elég, de mégis Megváltónk jónak látta, hogy gyermekként együtt kergetőzzön, bújócskázzon az emberek fiaival! Isten írta a megváltás forgatókönyvét, Ő felnőtt fejjel is jöhetett volna közénk, de vidáman, ráérősen, hosszú évekig gyermekként élt ezen a földön, és bennünket is arra biztat, hogy merjünk mi magunk is gyermekekké válni, gyermekké lenni, ha be akarunk lépni az Ő országába!!! 
Ferenc pápa június elsejei, gyermeknapi csíksomlyói főpásztori látogatására, egy kilenced végzésével szeretnénk felkészülni! A kilencedet április első vasárnapján kezdenénk, és a pápalátogatás másnapján, június 2-kán fejeznénk be! Kilenc vasárnapi szentmisében átelmélkednénk a gyermek Jézus mindannyiunk számára utat mutató, szép vonásait! Hétközben ki - ki a maga családjában, munkahelyén próbálja meg a gyermek Jézus szép vonásait magára ölteni! Mindenki bekapcsolódhat programunkba a: www.magnificat.ro oldalon keresztül.  Kilenc gondolatot fogalmaztam meg a gyermek Jézus szép arcát szemlélve, persze tudom, hogy a mi Mesterünk olyan sok szép erényben tündökölt, hogy azt lehetetlen kilenc pontban belesűríteni, de mégis bízom, hogy e kilenced egy mankó lehet azok számára, kik a gyermek Jézus lelkületébe szeretnének bepillantani! 
A kilencedet, minden imát azért ajánljuk fel, hogy Ferenc pápa június elsejét tegye az értünk gyermekké lett Jézus Krisztus emléknapjává! A Csíksomlyói nyeregbe, Ferenc Pápa szentmiséjére szeretnénk 1000 gyermekkel elmenni és együtt imádkozni, hogy ezentúl minden évben, június elseje, a gyermek nap legyen, a gyermek Jézus szép ünnepe és a gyermek Jézus lelkisége újítsameg a hitünket és az egész világot!
Kisebb testvéri bizalommal,  
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 11. szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház sok jót hozott létre

Az Egyház sok jót hozott létre, ami rendkívüli és korszakalkotó volt az adott korban: kórházakat, iskolákat alapítottak, a rabszolgaságot eltörölték, felkarolták a szegényeket, elesetteket...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube