Nyilas Misi „pakkjai" elindultak Parajd felé

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1380568_nagy.jpgMa reggel keltek útjukra azok a felvidéki csomagok amelyeket a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja gyűjtött a Nyilas Misi Karácsonya néven meghirdetett programja keretében. A karácsonyi cipősdoboz-gyűjtésben a Felvidéken kis híján 3000 csomag gyűlt össze, nem számolva a felajánlott vadonatúj több doboz ruhát és televíziókat.

Ebből 1750 csomag kell útra ma reggel Erdélybe, hogy a holnap Parajdon megrendezett karácsonyi ünnepség keretében kiosztásra kerüljenek a sóvidéki gyerekek között. Útba ejtve Kolozsvárt az ott működtetett református telefonos segélyszolgálathoz is eljuttatnak 150 csomagot.
A csomagok nagy részben a felvidéki református gyülekezetekben, magyar alapiskolákban és a Családi Könyvklub üzleteiben gyűltek össze. A csomagok készítése nagyon jó példája az együttműködésnek is, mert szép számmal érkeztek csomagok a gútai Nagyboldogasszony Katolikus Gimnáziumból és az Ipolyszalkai tájházból egyaránt.
Az ajándékokból december első hétvégéjén már sikerült 560 darabot eljuttatni Kárpátaljai református gyülekezetek fiataljaihoz amelyeket a felszentelt diakónusok juttattak célba.
A parajdi ünnepséget a Böjte Csaba által működtetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány szervezi meg a parajdi sóbányában ahol a holnapi nap folyamán a karácsonyi ünnepségen több mint két ezer gyereket szeretnének megajándékozni. A szállítást a Magyar Református Szeretetszolgálat és egy felbári vállalkozó Pék Dezső vállalta magára.
Lengyel Zoltán

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube