St. Martin és Böjte Csaba összefogtak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_cst_martin.jpgAz ismert előadóművész és a szerzetes közösen próbálnak meg segíteni a rászoruló gyermekeknek.

Böjte Csaba: "1992-ben kerültem Dévára, és akkoriban, a változások után, kolduló gyerekek jöttek oda hozzám. Befogadtam őket, egy tábort szerveztünk, és a tábor végén, nagyon aranyosak voltak, azt mondták: Miért nem csinálunk egy éves tábort? Egyszerűnek tűnt az elején, most már 20 éve táborozunk. 68 helységben, eddig összesen 4600 gyerek táborozott nálunk, és ebből 2300 még most is. Ha valaki legközelebbi rokona kéri Isten nevében, hogy fogadjuk be, akkor mi befogadjuk - kicsit olyanok vagyunk mint a csomagmegőrző az állomáson.
Gyermekneveléssel kapcsolatban, van olyan gondolatod, tanácsod, ami a hosszú évek tapasztalatai alapján megfogalmazható?
Azt gondolom, a legelső dolog, amit egy pedagógusnak, vagy egy szülőnek tudnia kell, hogy Isten selejtet nem teremt. Hiszem azt, hogy minden egyes gyereket, felnőttet, a jó Isten teremtett, és nem spórolt ki a jó Isten abból a gyerekből semmit. Apait, Anyait, mindent belerakott, és az a gyerek egy érték, egy kincs. Olyan mint egy mag a földben: Ha én jó meleg eső vagyok, vagy drága napfény számára, akkor ki tudom szeretni belőle az értéket."
St. Martin: "Egy hosszú út után érkeztünk meg egyik reggel fél 7-kor Csíksomlyóra, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermek otthonába - ott kaptunk mi is szállást. Napról napra jártuk a helyeket, hallgattuk az ő misézését, felvételeket készítettünk, én pedig játszottam egyik helyszínen is, másik helyszínen is.
Néhány hónapja találkoztunk először - én már sok mindent tudtam róla.
Rájöttünk, hogy mindketten 20 éve kezdtük el azt a munkásságot, amit magunkénak tudunk, és szeretünk. Erre Csaba azt mondta: Ha magunk tudunk érdemeset alkotni a világnak, jól érezzük magunkat benne, akkor közösen tudunk-e? Erre mondtam, hogy igen. Nagy erőkkel nekiálltam, és elkészült az a dal, amit közös megegyezéssel a 20 év megköszönésének, egy hálaadásnak tartunk az ég felé. A gyerekek a hangjukat, és az arcukat is adták ehhez a csodálatos dalhoz. Annyira jó kis hálózat működik, és ahogy a gyerekek neveltetése folyik, le a kalappal előtte.
Le a kalappal egészen konkrétan is, hiszen te is tettél egy felajánlást:
St. Martin megint HÚSZ - ez a legújabb lemezem címe -, és arra gondoltam, hogy az idei teljes bevétel rám eső részének száz százalékát felajánlom a gyerekek támogatására."
Molnár Szabolcs

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden kis patak előbb-utóbb beleömlik a tengerbe, különben elmocsarasodik, megposhad a vize. Számomra Isten az óceán, amely felé az én kis csermelyem igyekszik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 4. kedd, Domonkos és Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ragaszkodás

Az ószövetségből is ki tudnánk ollózni olyan prófétai szavakat, hogy a legelvetemültebb antiszemita nem mond olyanokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube