Hagyományos Sóvidéki Gyerek Karácsony a parajdi sóbányában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1374673_kis.jpg„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglássa, milyen sokan odaállnak mellé."

Csaba testvér

 

 

Gyerekzsivajtól volt hangos december 15-én a parajdi sóbánya minden zege-zuga. A szélrózsa minden irányból érkeztek a szófogadó gyerekek, hogy részt vegyenek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány szervezésében létrejött Hagyományos Sóvidéki Gyerek Karácsonyon, melynek házigazdája a parajdi Szent Borbála Napköziotthon és igazgatónője, Kovács Ágnes volt.
A lészpedi csángó gyermekek is ott voltak, együtt örültek székelyföldi kortársaikkal, a közelgő karácsonyi ünnepek hangulatában, Kovács Nóri és a budapesti Musical Varázs koncertjének, Ági néni határtalan szeretetének és bőkezűségének.
Szép és örömes dolog Karácsonykor ajándékot kapni, a gyerekek tudják ezt. Én azonban már azt is tudom, hogy sokkal nagyobb öröm adni, mint kapni. Azt is tudom, hogy kérni kell, de nem szabad követelőzni. És a moldvai magyar oktatási program, lészpedi tanító bácsijaként azt is megtanultam, hogy kérni a csíksomlyói Szűz Máriától kell. Elsősorban azt, hogy el tudjuk sajátítani azokat az erkölcsi emberi értékeket, melyeket a mélyen vallásos moldvai csángó magyarok birtokolnak, ha azt szeretnénk, hogy ez a vallásos közösség a keblére öleljen, felvállalja azt amit képviselünk, a magyar nyelv oktatását.
A megbocsátás, a szeretet ünnepe kopog az ajtónkon. Nem szabad éltetni a konfliktusokat, meg kell bocsátani embertársainknak és nagytakarítást kell kezdeményezni a lelkünkben. A jó Isten minden hibánk ellenére szeret minket, és életünk alakulásának megvan a miértje. Tudom, sokszor nem értjük, napokig bosszankodunk, mert nem úgy sikerült, ahogyan azt mi szépen kiterveltük, kigondoltuk. Az idő elteltével azonban meglátjuk, hogy ami pillanatnyilag bosszantott az tulajdonképpen csak azért síklott félre, mert rosszul terveztünk, vagy szándékunk tisztasága volt kérdéses.
A gyerekek nem csak szépen becsomagolt ajándékokkal tértek haza, hanem olyan élményekkel, amelyek túl fogják élni a gyorsan elfogyó csokoládét, a megunt játékokat, sőt még a kinőtt sapkát is.
Köszönjük szépen Kovács Ági néninek a meghívást, Isten fizesse!
Szeretettel,
Márton Attila, lészpedi tanító bácsi,
a moldvai magyar oktatási program koordinátora

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyian „meg kaptuk a meghívót a mennyei lakomára”, az Isten és az ember „egy asztalhoz ülhet”, és hiszem, hogy ezeket a legbensőbb tiszta vágyainkat Isten be fogja tölteni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna és Tiborc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység első ezeréves történelme

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással  szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket. A hitüket azzal védték, hogy ők maguk adták életüket érte.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube