Advent a magyarság házában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_plakatvarga.JPGLassan de biztosan, bekopogott újra a tél. Déván, Katalin napján locsogott, aztán Karácsonykor ki tudja mi lesz, de szép volna ha hullana egy jó adag nagy hó. Az talán egy kicsit a fagyot is elriasztaná, s a fűtést is lejebb lehetne venni...

 

 

Évek óta támogatást kapunk a magyar állam különféle háttér intézményeitől, hogy ezekben a kritikusabb hónapokban gyerekeink melegben lehessenek.  Az elmúlt években jómagam és Kacsó Kati intéztük az elszámolásokat, és mindig minden a legnagyobb rendben volt a számlák környékén.
Sokszor gondolkodtam, hogyan lehetne az intézmény embereinek is megköszönni jóságukat, segítségüket.  Örömömre, december 14-ére meghívást kaptunk a Bethlen Gábor Alapkezelő otthonában, a budapesti Magyarság Házában, ahol mi is hozzájárulhatunk az Adventi Ünnepségek fényéhez.
A dévai Gyermekzenekar  apraja-nagyja már türelmetlenül várja az előadást, melyben megzenésített téli versekkel kedveskednek a hallgatóságnak.
Aki arra jár, Nagy Szeretettel Várjuk a Budai várban!
Ízelítőül mellékelten csatolom:
Csanádi Imre: Karácsony Fája című megzenésített verse:


Szeretettel,
Varga Csaba