Aranyos káposzta

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0134.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/XV-Nemzetkozi-toltott-kaposzta-fesztivalon/viewsize/img_0134.jpg'

img_0134.jpgHál' Istennek eljutottam oda, hogy a parajdi töltött káposzta fesztivál utórezgéseit tudom rendezni. És kezdeném azzal, hogy köszönetet mondjak a Szent Borbála Ház nyújtotta segítségért.

Ritkán jön úgy segítség, hogy rögtön ne lenne elvárás is mögötte. Ez a csoda idén is megtörtént. Eddigi években  nem köszöntem meg nyilvánosan a segítségüket a fesztivál sikeréhez való hozzájárulásért, de azt hiszem, ideje ezt megtennem ennyi év után. Ez a pár szó, amit itt leírok , igen kevés ahhoz képest, amit ők tettek. Ha kellett díszítettek, ha kellett vendégeket rendeztek, főztek, biztattak, vigasztaltak. Tették mindezt a mindennapi munkájuk és egy törött kezű kislány rendezése mellett, nem várva nagy elismerésekre, tapsra. Azt hiszem pont ezért kapták meg a legnagyobb elismerést, amit ezen a rendezvényen meg lehet szerezni: elnyerték A Legendás XVII.
Töltött káposzta Fesztivál Fődíját, a legfinomabb töltött káposztáért járó I díjat. Mások évekig áhítoznak rá, megtesznek mindent azért, hogy őket ünnepelje a színpad előtt a többezres tömeg, emberek, akik az ország egyik legrangosabb gasztronómiai rendezvényére gyűltek össze. De idén ez a kis lelkes csapat tudta a zsűrit megnyerni a káposztájuknak. Nem lehetett könnyű, hisz szakácsversenyek olimpikonjai, minden hájjal, zsírral felkent emberek, turisztikai szakemberek, riporter és művész alkotta a megvesztegethetetlen zsűrit.
Nem mondom, hogy nem voltak lekenyerezhetők, mert minden sátornál elfogadták a kenyet a felszolgált finom falatok mellé, de úgy látszik a Szent Borbála Ház csapatánál kapták meg a legfinomabbat mindenből.
Egyesek hihetetlennek tartották, hogy egy maroknyi gyerek erre képes volt, de ilyenkor súgnám a fülükbe amit Öntől hallottam ,, Isten nem teremt selejtet".  Remélem sok ilyen nevelője van és még lesz mint a parajdiak, akik meg tudják mutatni a világnak a szavai igazát a gyakorlatban is, gyerekeikből ki tudják hozi az önbizalmat, a mélyre taszított emberi értéket, isteni szikrát.
Köszönet a leckéért, köszönet egyszerűen azért, hogy vannak. Isten Áldja, és adjon minél több ilyen embert segítségül a gyerekek mellé.
László Ildikó
főszervező