Beszámoló a remetei és csutakfalvi napközik tevékenységéről

ImageBeszámoló a remetei és csutakfalvi napközik tevékenységéről a 2008-2009 tanévben.

 

 

 

 

 

Tisztelettel  köszöntjük  Csaba  atyát, valamint  az  alapitvány minden munkatársát.

ImageÚgy  érezzük, hogy ez a  tanév  egy kicsivel  jobb volt  mint  az elöbbiek, talán  jobban összeszoktak  a  gyerekek  is. Jobban   tudatosult  bennük, hogy  egymást  tiszteljék  és  szeressék, úgy  fogadják el társaikat, amilyenek. A tanulás  terén is van  javulás, de a  szokott  gyenge  eredmények  is  megvannak.  Kezdeném a tanulási  eredményekkel:
-Csutakfalván-  az  I. osztályos  Györfi Andrea II. helyezett, az V. osztályos Portik Hortenzia III. helyezett, a III. osztályos Erös Csaba és a II. osztályos Ivácson  Angella jutalom dijat kapott. Van egy osztályismétlö, a II. osztályos Albert Szilárd és egy  pótvizsgás a IV. osztályos Gábor Noémi. Ugyancsak osztályt ismétel az V. osztályos Györfi Sebastian. A többi gyerek a  két véglet között van, de a nagyrészük jó közepes tanuló.
-A központi iskolából - Nagy Melinda  IV. osztályos  és Borbély Sándor V. osztályos gyerekek érték el a jutalom dijat , van egy pótvizsgás V. osztályos Borbély János. A többi gyerek jó közepes tanuló.
A tanuláson kívül egypárszor műsorokat adtunk elő.
- 2008. nov. 19-én- Szent Erzsébet napjára a csutakfalvi templomban előadtunk a csutakfalvi gyerekekkel egy verses  összeállitást   Szent Erzsébet életéről.
- Karácsonykor (2008)- dec. 24 este és 25-én a 9-es reggeli szent mise után előadtuk a Betlehemes játékot a csutakfalvi gyerekekkel
-2009. jan. 18.-án a csutakfalvi gyerekek előadták Szent Margit zsolozsmáját.
- Farsangkor – a Balás Jenő (csutakfalvi)  iskola  tanulóival és közösségével valamint a központi délutáni csoport  és a Fráter György  ált. iskola  III.B osztályával ünnepeltünk együtt.
(18kg. Lisztből sütöttünk a szülőkkel együtt fánkot, üditő és tea mellé).
Anyák napjára kis ajándékot készitettünk és egy kis verssel köszöntötték az anyukákat.
-2009 Húsvét – a két csoport-központi és csutakfalvi gyerekei előadták a Passiót , ami nagyszerűen sikerült , ez alkalommal  vendégeink voltak Csergő Hajnal és Dávid Balázs munkatársak.
Két alkalommal adtuk elő Nagycsütörtökön a központi templomban és Húsvét II. napján a csutakfalvi templomban.
-2009 Pünkösd- egy népi pünkösdölőt adtunk elő a csutakfalvi templomban, mindkét csoport szerepelt, a veszprémi vendégeink tiszteletére és a népi hagyományok ápolása érdekében.
A veszprémi zarándok csoport 2008 Pünkösdjén is meglátogatott, édességet, élelmet, játékokat és ruhanemüt hoztak a gyerekeknek, valamint 67.000 forintot amiből fedeztük a parajdi utunkat és  vettünk 2 CD. lejátszós kazetofont, a többit pótoltuk az élelemhez – inkább édességet vásároltunk.
Az idén ugyanúgy kaptunk ajándékokat és 60.000 forintot, amiből fizettük a tanévzáróra az autóbuszt  meg  fedezi a Gyimesbükki kirándulásunkat amit jún. 24-én szerveztünk.
A nyári vakációban, július 1-vel  kezdődően a két csoport a központi napközi termében kézműves tábort tart egészen augusztus végéig. Itt tanulnak és gyakorolnak be olyan kézi munkálatokat  amelyre az iskolai időszakban nincs idő. Kezdve a varrás, kötés, fonás,szövés, fűzés, üveg  festés a nemezelésig.
Közben még a gyengébbekkel kicsit tanulgatunk, hogy ne felejtsenek túl sokat.
Köszönjük a sok ajándékot,  a biztatást  és a szép szavakat, mindent, mindent nagyon köszönünk. Kérjük a Jó Isten áldását és a segitségét az alapitvány minden  hozzátartozójának.
Kivánunk  erőt, egészséget és kitartást, és ugyanilyen  jó kedvvel és szeretettel  találkozzunk a szept. 6-ai évnyitón.
Tisztelettel
György-  Mózes  Renáta  és Ferencz  Ágnes nevelők