Gyerekotthont avatott a Szent Ferenc Alapítvány Gyimesbükkön

ImageÚjabb gyermekközponttal gyarapodott az 1500 nehéz sorsú gyermekről gondoskodó Dévai Szent Ferenc Alapítvány. A legújabb létesítményt az Erdélyt Moldvával összekötő út mentén, Gyimesbükkön nyitották meg.

 

{google}-3449615039751857488{/google} 

 

A gyimesbükki gyermekközpontot Pünkösd vasárnapján avatták fel és a Szentlélek oltalmába ajánlották. Az ezeréves határhoz közeli létesítménynek otthont adó épületet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány részben önerőből, részben közadakozásból, illetve a gyimesbükkiek támogatásával vásárolta meg és újította fel.

Böjte atya azt mondja:
- Ezelőtt két évvel, Rekecsinben leraktuk egy iskolának az alapkövét és szerettünk volna Bákó megyében egy gyermekvédelmi központot létrehozni. Elég sok nehézségbe ütköztünk, ott azon a helyen nem tudtuk kivitelezni a zöld mezős beruházást és akkor csak Bákó megyében, Csángóföldön létrehoztuk ezt a másik intézetet.
A háromszintes épületben öt lakrészt alakítottak ki. A tervek szerint következő tanévtől nevelőszülős családi rendszerben összesen 40-45 gyermekkaphat itt teljes ellátást. A létesítmény első lakóit az alapítvány tusnádfürdői gyermekközpontjából költöztették haza szülőfalujukba.
Duna TV